EximBank si Camera de Comert Timisoara, parteneriat pentru sustinerea companiilor locale

Bucuresti, 15 iulie 2010
EximBank si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara au incheiat un parteneriat pentru derularea unor proiecte comune care sa contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri local.

„Timisul, ca si intreaga regiune de vest, joaca un un rol extrem de important in economia nationala, iar datele statistice arata ca societatile din zona au gasit solutii pentru a depasi actualul context macro-economic dificil. Numai in primul trimestru al anului, companiile timisene au realizat aproape 10% din exporturile Romaniei ceea ce plaseaza judetul pe locul trei in topul exportatorilor, dupa Capitala si judetul Arges. Faptul ca aici mediul de afaceri este puternic reprezentat ne-a determinat sa incheiem acest parteneriat cu Camera de Comert pentru ca suntem convinsi ca astfel vom putea aduce mai aproape de firme solutiile noastre financiare unice pe piata si complementare celor de la bancile comerciale”, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank.

Protocolul de colaborare dintre EximBank si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara a fost semnat cu ocazia seminarului-dezbatere „Timisoara, centru major al exportului romanesc. Cum arata viitorul in perspectiva crizei”, care a avut loc pe 14 iulie, la Timisoara.

La seminar, la care au participat atat reprezentanti ai mediului de afaceri, cat si ai autoritatilor publice locale, a fost mentionat ca exporturile realizate de societatile din Timis s-au ridicat in primul trimestru al anului la aproape 700 de milioane de euro, nivel apropiat de cel inregistrat in aceeasi perioada din 2008, considerat a fi unul dintre cei mai buni ani din punctul de vedere al volumului exporturilor.

In acest context, oficialii EximBank au punctat faptul ca banca ofera o gama variata de solutii pentru exportatori, de la finantari care acopera cheltuielile pentru producerea sau livrarea marfurilor, pana la garantii de stat pentru creditele acordate de alte banci comerciale sau asigurari impotriva riscurilor comerciale.

De exemplu, prin intermediul EximBank o companie exportatoare poate beneficia de credite cu dobanda subventionata (cu 5 pp sub dobanda pietei) sau poate recupera pana la 50% din dobanda pe care o plateste pentru creditele de investitii contractate in lei de la orice banca comerciala. De asemenea, prin politele de asigurare pe care le ofera banca, un exportator se poate proteja fata de fluctuatiile de curs valutar sau poate avea siguranta incasarii a cel ptin 85% din valoarea exportului efectuat. Si, nu in ultimul rand, prin intermediul EximBank, orice societate poate beneficia de informatii financiare despre partenerii de afaceri din tara sau strainatate chiar inainte de incheierea unui contract.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare, ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum si a companiilor care deruleaza proiecte in domenii prioritare de dezvoltare a economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca este prezenta in 12 orase – Bucuresti, Constanta, Buzau, Bacau, Craiova, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Brasov, Deva, Alba-Iulia si Iasi. Operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing