EximBank simplifica procesul de acordare a garantiilor: documente mai putine, timp de raspuns redus la minimum

Bucuresti, 9 iunie
EximBank a simplificat procesul de acordare a garantiilor de stat astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la numai 10 zile.

„Am considerat ca este absolut necesara operarea acestor modificari pentru a permite accesul mult mai facil si mult mai rapid al societatilor la finantare. Acum putem raspunde solicitarilor in numai 10 zile, fata de o luna cat dura procesul de analiza a cererilor inainte de aceasta schimbare. Noile reglementari se aplica pentru garantiile a caror valoare poate ajunge pana la echivalentul a 1,5 milioane de euro si care se acorda pe o perioada de maximum 5 ani”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

El a adaugat ca aceasta decizie de management va avea efecte pozitive atat la nivelul consumatorilor de credite pentru ca va putea rezolva mai usor problemele de lichiditate ale firmelor, dar si pentru furnizorii de finantare pentru ca va contribui la cresterea creditarii.

EximBank ofera un larg pachet de produse pentru societatile comerciale care au nevoie de un credit sau de o scrisoare de garantie bancara si care nu dispun de suficiente garantii colaterale. Banca poate emite garantii pentru:

– exportatori – care completeaza garantiile firmei, aduse in favoarea bancii finantatoare;
– IMM si alte tipuri de companii – faciliteaza accesul la finantare prin completarea garantiilor necesare pentru creditele accesate pentru dezvoltare si modernizare, acoperind riscul de nerambursare a creditului;
– domenii prioritare – garanteaza credite sau scrisori de garantie bancara acordate pentru: investitii romanesti in strainatate, dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor publice, protectia mediului, ocuparea si formarea personalului etc.

Pe langa garantii, EximBank ofera finantari destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public, la dezvoltarea regionala, la sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator, precum si asigurari pentru exporturile romanesti.

Banca are 12 unitati teritoriale in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Alba Iulia si Iasi. Operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing