EximBank sprijina societatea Petal in derularea unui proiect cu fonduri europene

Bucuresti, 13 decembrie 2010
EximBank a acordat societatii comerciale Petal SA, unul dintre producatorii consacrati de utilaj si echipament petrolier, trei garantii in numele si contul statului pentru proiecte in domenii prioritare – dezvoltare regionala, valoarea totala a acestora fiind de 1,5 milioane de euro.

Garantiile obtinute de la EximBank vor permite societatii sa deruleze proiectul investitional “Dezvoltarea productiei de utilaj petrolier, cresterea capacitatii de certificare a gamei de produse conform standardelor API (American Petroleum Institute) urmarind cresterea competitivitatii produselor pe piata interna si in special pe pietele externe”, care beneficiaza de 50% finantare nerambursabila din fonduri UE.

“Acordarea acestui pachet de garantii demonstreaza inca o data implicarea noastra in doua zone extrem de importante din punct de vedere economic respectiv sustinerea companiilor care deruleaza proiecte cu fonduri europene si a proiectelor care contribuie la dezvoltarea regionala si crearea de locuri de munca. Avem in analiza si alte astfel de proiecte, pe care suntem convinsi ca le vom finaliza cu succes in perioada urmatoare”, a spus Oana Nuta, directorul de comunicare al EximBank.

Petal are o traditie de peste 20 de ani in fabricarea de utilaj petrolier si peste 30 de ani de experienta in fabricarea de utilaj metalurgic. Implementarea proiectului care beneficiaza de finantare europeana va permite societatii sa-si majoreze capacitatea de productie cu 70%, ceea ce va duce la o crestere cu 20% a numarului de angajati pana la 360.

EximBank a modificat procedurile de acordare a garantiilor de stat de pana la 1,5 milioane de euro astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la numai 10 zile, fata de o luna cat dura inainte de aceasta schimbare.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Iasi. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro