EximBank sustine accesul la finantare al societatii Nutrientul

Bucuresti, 15 noiembrie
EximBank a acordat companiei bihorene Nutrientul SA o garantie de 1,5 milioane de euro necesara accesarii unui credit destinat achizitionarii de materii prime pentru productia de furaje.

Cu EximBank drept garant, Nutrientul – al treilea producator de furaje concentrate si hrana pentru animale din Romania si singurul cu capital integral romanesc din top 3 – va putea accesa o finantare de circa 14 milioane de lei de la o alta banca comerciala.

„Decizia de simplificare a procedurilor de acordare a garantiilor de stat se dovedeste a fi una de succes, numarul bancilor comerciale si al companiilor care apeleaza la EximBank pe acest segment fiind in continua crestere. In plus, activitatea bancii noastre pe segmentul garantiilor de stat a inregistrat o evolutie semnificativa, valoarea garantiilor emise in primele noua luni ale acestui an fiind cu peste 16% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Garantia pentru Nutrientul SA acopera aproape 48% din valoarea creditului pe care il va angaja societatea si este acordata pentru o perioada de 12 luni.

“Este salutara implicarea EximBank in sustinerea afacerilor dezvoltate in agricultura. Este un exemplu ca s-a inteles potentialul foarte ridicat pe care il are si pe care il va avea in urmatorii ani acest segment inca neexploatat suficient in Romania”, a declarat Iosif Pazuric, directorul general al societatii Nutrientul.

EximBank a modificat recent procedurile de acordare a garantiilor de stat de pana la 1,5 milioane de euro astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la numai 10 zile, fata de o luna cat dura inainte de aceasta schimbare.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la banci.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Iasi. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing