Societatile mari pot recupera prin EximBank 50% din dobanda platita la credite

Bucuresti, 20 aprilie
Incepand din aceasta luna societatile mari pot recupera prin intermediul EximBank pana la 50% din dobanda pe care o platesc la creditele pentru investitii in lei contractate de la bancile comerciale.
Pana in prezent, produsul „Compensatia de dobanda la creditele in lei” era disponibil numai intreprinderilor mici si mijlocii (agenti economici care au mai putin de 250 de angajati si care au fie o cifra de afaceri anuala care nu depaseste 50 mil. euro, fie un rezultat anual al bilantului contabil care nu depaseste 43 mil. euro), dar aria de adresabilitate a fost extinsa la toate categoriile de societati comerciale.

“EximBank mai face un pas important in sprijinirea mediului de afaceri oferind posibilitatea si firmelor mari sa-si reduca din cheltuielile cu dobanzile si astfel sa-si continue investitiile pentru dezvoltare. Estimam ca anul acesta peste 1.000 de agenti economici vor putea beneficia de aceasta facilitate generatoare de lichiditate”, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank.

Compensarea partiala a dobanzii este un ajutor de minimis, societatile comerciale putand beneficia de aceasta schema de ajutor de stat pana in 2011. Companiile pot solicita compensarea partiala a dobanzii pentru creditele de investitii contractate dupa 1 ianuarie 2006. Valoarea maxima a ajutorului obtinut de un beneficiar in cadrul acestei scheme nu poate sa depaseasca echivalentul in lei a 200.000 euro pe o perioada de pana la 3 ani fiscali.

Cererea si documentatia pentru acordarea compensarii dobanzii se depun la sediul celor 11 unitati teritoriale ale EximBank (Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia) ulterior incheierii fiecarui trimestru calendaristic. Termenul limita de depunere a solicitarilor este de 5 zile lucratoare, incepand cu data de 15 a primei luni din trimestrul calendaristic.
EximBank a acordat anul trecut compensatii de dobanda in valoare de aproximativ 15 milioane de lei, numarul intreprinderilor mici si mijlocii care au beneficiat de aceasta facilitate fiind de circa 450.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank S.A. este o institutie specializata prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale. EximBank ofera finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari, garantii, destinate sa contribuie la: dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator.

Operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing