EximBank a intrat in clubul european al bancilor publice

EximBank a devenit membru al Asociatiei Europene a Bancilor Publice (European Association of Public Banks  – EAPB), calitate care ii va permite sa acceseze mult mai rapid informatii legate de aspecte care tin de procesul de integrare europeana si sa contribuie astfel la accelerarea atragerii fondurilor structurale.

„Acest parteneriat aduce EximBank mai aproape de institutiile europene, lucru care faciliteaza deschiderea unui canal de informare important pentru atingerea obiectivului pe care banca si l-a propus si anume acela de sustinere a companiilor in demersul lor de atragere a banilor europeni”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

EAPB reuneste atat institutii bancare cu reprezentare europeana precum Erste Bank sau DEXIA, cat si institutii cu profil similar EximBank: Bulgarian Development Bank, Hungarian Export-Import Bank, Bank Gospodarstwa Krajowego din Polonia, Slovene Export and Development Bank etc. Asociatia are ca obiective promovarea si intensificarea informarii reciproce, schimbul de experienta si comunicarea intre membrii sai in domeniul legislatiei bancare si financiare, al politicii economice si fiscale europene.

Pachetul de produse pe care EximBank l-a creat pentru sustinerea companiilor si autoritatilor publice care au proiecte finantate din fonduri structurale cuprinde credite pentru cofinantare si prefinantare, precum si scrisori de intentie neangajante sau garantii. EximBank poate acoperi prin aceste produse pana la 100% din nevoile de finantare specifice proiectelor derulate cu bani europeni.

Astfel, EximBank acorda credite destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei. De asemenea, EximBank ofera credite destinate prefinantarii nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute catre furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management. Pachetul este completat de scrisori de confort, un instrument prin care banca isi exprima intentia de a pune la dispozitia unei societati fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management. In plus, EximBank poate garanta creditele contractate de companii de la alte banci comerciale pentru implementarea proiectelor sustinute din fonduri structurale.
EximBank este o banca specializata care sustine mediul de afaceri romanesc prin produse specifice de finantare, garantare si asigurare. EximBank este partenerul intreprinzatorilor care isi dezvolta afacerile si care au gasit in banca noastra atat incredere, cat si sustinere din punct de vedere financiar.