EximBank a primit premiul pentru cea mai buna strategie bancara in 2011

Bucuresti, 24 noiembrie 2011 –  EximBank a primit premiul pentru „Cea mai buna strategie bancara in 2011” in cadrul celei de-a 11-a editii a Galei “Financial Leaders’ Hall of Fame”,organizata de publicatia Business Arena Magazine.

Decernarea acestui premiu reprezinta inca o recunoastere a faptului ca EximBank a facut progrese semnificative in directia dinamizarii activitatii, iar modelul de afaceri implementat in banca este unul solid si eficient – profit de peste 300 de milioane de lei in ultimii doi ani si jumatate.

EximBank a inregistrat in primul semestru al acestui an indicatori financiari in crestere, profitul brut fiind de peste  45 de milioane de lei, valoare care o depaseste cu aproape 80% pe care cea inregistrata in perioada similara din 2010.

Pe ansamblu, expunerea totala a bancii s-a majorat in primele sase luni ale acestui an cucirca 40% fata de primul semestru din 2010 ceea ce arata ca EximBank continua sa mentina linia de crestere accelerata pe care a urmat-o in ultimii doi ani.

Garantiile au continuat sa inregistreze cea mai buna dinamica in conditiile in care totalul angajamentelor noi de garantare la finele lunii iunie era de aproape opt ori mai mare fata de nivelul inregistrat la sfârsitul aceleiasi luni din 2010.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.