EximBank, desemnata de exportatori “Cea mai dinamica banca in perioada post-criza”

Bucuresti, 20 decembrie 2011 – EximBank a primit din partea Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) Marele Trofeu “Petru Crisan” – pe care asociatia il acorda anual agentilor economici cu rezultate de exceptie – fiind desemnata in acelasi timp “Cea mai dinamica banca in perioada post-criza”.

„Am inceput colaborarea cu ANEIR imediat dupa preluarea mandatului la EximBank, pornind de la nevoia de a cunoaste direct de la sursa care sunt asteptarile mediului de afaceri – ale exportatorilor in special. Cunoscand asteptarile oamenilor de afaceri am putut initia foarte repede procese de modificare a procedurilor de lucru in sensul scaderii timpilor de raspuns. Apoi, am comunicat permanent cu grupul tinta de clienti, dar si cu bancile comerciale. Astfel, societatile comerciale au abordat EximBank cu mai multa incredere, iar performanta a inceput sa se reflecte si in indicatorii financiari”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank, in cadrul galei de premiere.

Expunerea totala a EximBank a crescut constant, dupa primele 11 luni din 2011 aceasta fiind de aproape trei ori mai mare fata de 2008. Vedeta portofoliului de produse continua sa fie segmentul garantiilor: volumul garantiilor acordate a crescut in 2011 cu 68% fata de finalul anului 2010, fiind in acelasi timp de aproape noua ori mai mare fata de 2008.

„Referindu-ma la perioada care va urma as dori sa punctez faptul ca principalul obiectiv pentru 2012 al EximBank va fi identificarea celor mai bune strategii de vanzari si promovare pentru a continua sa sustina economia nationala  – in general, si cu prioritate exportatorii, IMM-urile si proiectele cu finantare europeana”, a mai spus presedintele EximBank.  El a adaugat ca banca va acorda in continuare suport firmelor in abordarea de noi piete, indeosebi din zona non-UE, si isi va concentra atentia pe cresterea atractivitatii ofertei.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.