EximBank dezvolta colaborarea cu camerele de comert

EximBank si-a propus sa intensifice colaborarea cu camerele de comert si a initiat un proiect de parteneriat pornind de la premisa ca atat banca, cat si aceste organizatii au ca obiectiv principal sustinerea mediului de afaceri.
„Camerele de comert din Romania reprezinta pentru EximBank un partener special avand in vedere reprezentativitatea la nivel national si local, cat si continua disponibilitate de a colabora pentru a aduce un plus de valoare in relatia cu firmele membre. Pentru ca aceste organizatii sunt un canal eficient in ceea ce priveste informarea intreprinzatorilor, am considerat ca este necesar sa dezvoltam colaborarea pe acest segment. Credem ca in urma acestui proiect informatiile despre modalitatile prin care banca poate sustine demersurile de dezvoltare ale firmelor vor ajunge mult mai usor si rapid la destinatari”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.
Pentru derularea acestui proiect EximBank s-a adresat unui numar de 42 de camere de comert, urmand sa fie incheiate parteneriate care sa stabileasca un cadru de actiuni comune. Pana in prezent, mai mult de jumatate din camerele de comert contactate si-au exprimat disponibilitatea de colaborare.
EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.
Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat, cum ar fi credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii, care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la banci.
Garantiile de stat oferite de EximBank vin in sprijinul companiilor care au nevoie de credite dar nu dispun de suficiente garantii colaterale. Garantiile emise de EximBank preiau o parte semnificativa a riscului de credit astfel ca utilizarea lor asigura accesul mai facil la finantare. In ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale sau in implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti in strainatate.
Informatii suplimentare despre produsele EximBank pot fi obtinute prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.