EximBank. locul 33 in Top 100 Banci din Europa de Sud-Est dupa profit

Bucuresti,  7 noiembrie 2011 –  EximBank a reusit performanta de a ocupa locul 33 in Top 100 Banci din Europa de Sud-Est dupa profitul inregistrat anul trecut, conform clasamentului anual realizat de SeeNews in parteneriat cu compania de consultanta AT Kearney si Euromonitor International.

In editia din acest an a topului, EximBank se situeaza pe locul 72 dupa activele de la finalul anului 2010, in urcare cu patru pozitii fata de editia precedenta, in conditiile in care pentru realizarea clasamentului au fost chestionate 230 de institutii bancare din 10 state (Albania, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia).

Cea mai consistenta prezenta in Top 100 Banci, lansat recent, o au Bulgaria si Serbia – cu cate 18 institutii, urmate de Slovenia (17) si Romania, cu 15 banci. Realizatorii clasamentului puncteaza ca Romania si-a diluat prezenta pe acest segment (in editia precedenta fiind prezente 21 de banci locale) in conditiile in care sistemul bancar a fost afectat de criza economica si de masurile de austeritate implementate in cadrul acordului incheiat cu FMI.

Activitatea EximBank in numele si contul statului a inregistrat in 2010 o crestere cu aproape 40% fata de finele lui 2009, angajamentele totale (finantari, garantii si asigurari) fiind de circa patru ori mai mari decat in 2008. Pe parcursul anului trecut, banca a inregistrat evolutii semnificative pe toate categoriile de produse oferite in numele si contul statului, cresterea cea mai importanta fata de decembrie 2009, respectiv 162%, fiind consemnata pe segmentul asigurarilor. In aceeasi perioada, finantarile au inregistrat o crestere de aproape 30%, iar garantiile s-au majorat cu 33%.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.