EximBank urca cinci pozitii in Top 100 banci din Europa de Sud-Est

Bucuresti,  16 octombrie 2012 – EximBank a reusit performanta de a ocupa pozitia 38 in Top 100 Banci din Europa de Sud-Est dupa profitul inregistrat anul trecut, conform clasamentului anual realizat de SeeNews in parteneriat cu Euromonitor International – cel mai mare furnizor de analize de afaceri si piete la nivel mondial.

In editia din acest an a topului, EximBank se situeaza pe locul 67 dupa activele de la finalul anului 2011, in urcare cu cinci pozitii fata de editia precedenta, in conditiile in care, pentru realizarea clasamentului, au fost chestionate 240 de institutii bancare din 11 state (Albania, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia).

Romania a reusit sa revina pe pozitia de lider a topului bancilor din regiune cu 21 de entitati prezente in  Top 100, fiind urmata de Bulgaria (18) si Slovenia (17). Realizatorii clasamentului puncteaza ca, in 2010, Romania a pierdut prima pozitie in favoarea Bulgariei si Serbiei din cauza inrautatirii conditiilor economice, dar a reusit sa revina datorita intrarii in aceasta editie a topului a inca sapte institutii bancare.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

EximBank a inregistrat o crestere a expunerii fata de clientii nebancari cu circa 700 mil. euro in conditiile dificile ale crizei si a obtinut un profit de peste 455 mil. lei.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii dinBucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.