EximBank va mentine costurile produselor sub cele practicate pe piata bancara

Bucuresti, 17 decembrie 2012 – EximBank isi propune sa mentina costurile produselor si serviciilor oferite la limita inferioara a intervalului existent in prezent pe piata bancara, concomitent cu extinderea ofertei si dezvoltarea canalelor de vanzare on-line, a afirmat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Prezent la Gala Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor Romani (ANEIR) – unde EximBank a fost desemnata cea mai dinamica banca in 2012 in relatiile cu exportatorii – oficialul bancii a punctat si faptul ca strategia de afaceri pentru perioada urmatoare este gandita astfel incat sa asigure o crestere consistenta a portofoliului de clienti, inclusiv prin extinderea retelei teritoriale.

“Stim ca exportatorii au asteptari mari in ceea ce ne priveste si vreau sa ii asigur ca vom trata cu mare atentie acest segment important pentru economia romaneasca. Avem o colaborare indelungata cu ANEIR, care a fost constant un partener de discutii esential pentru stabilirea unei directii comune de actiune si un liant intre banca si exportatori. Am inceput incet-incet sa mutam centrul de greutate de pe garantiile de stat pe asigurarea creditelor de export si asigurarea investitiilor romanesti de capital in strainatate si ne asteptam ca acest lucru sa fie bine primit de companiile care dezvolta afaceri peste granite”, a adaugat presedintele EximBank.

EximBank a dezvoltat si ofera solutii complexe si integrate pentru exportatori si firmele care urmaresc internationalizarea, similare cu instrumentele din portofoliul oricarei ECA (Export Credit Agencies) din Uniunea Europeana, precum:
– polite de asigurare a incasarilor din contractele de export cu plata amanata;

– polite de asigurare a creditelor cumparator acordate de banci importatorilor pentru plata marfurilor / serviciilor din Romania;

– polite de asigurare a investitiilor romanesti in strainatate, care preiau pana la 90% din riscurile de expropriere, de transfer al banilor si altele;

– garantii pentru participare la licitatii internationale, garantii de restituire a avansului platit de importator, garantii de buna executie a contractelor etc.
Pentru a facilita accesul la aceste produse speciale, EximBank a implementat pe site-ul propriu (www.eximbank.ro) o platforma de vanzare on-line a politelor de asigurare care permite si calcularea  costurilor.