EximBank finanteaza Comfert Bacau cu 5,5 mil.euro

Bucuresti, 11 martie 2013 – EximBank a incheiat recent un acord de finantare in valoare de 25 de milioane de lei (peste 5,5 milioane de euro) cu compania Comfert Bacau, unul dintre principalii jucatori pe piata distributiei de ingrasaminte, seminte certificate pentru agricultura si pesticide.

”Ne dorim sa ne implicam mai mult in sustinerea companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare ale economiei, iar agricultura reprezinta unul dintre acesta. Modernizarea acestui sector poate genera profituri, locuri de munca si crestere economica. Finantarea acordata Comfert va permite companiei sa livreze agricultorilor – atat mici fermieri, cat si asociatii agricole mari – resursele necesare (ingrasaminte, pesticide, seminte) pentru dezvoltarea mai multor afaceri de succes in agricultura romaneasca”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Afacerile Comfert se afla in crestere accelerata de mai bine de trei ani, pe langa distributia de ingrasaminte si pesticide, compania avand activitati si in productia agricola – exploateaza peste 7.000 de hectare, dar si o pozitie semnificativa pe piata comertului cu materii prime agricole.

”Avand EximBank ca partener vom putea sa ne mentinem avantajul competitiv pe care ni-l da faptul ca suntem la randul nostru un finantator pentru agricultori furnizandu-le ingrasaminte la inceputul campaniei agricole si de-a lungul acesteia, plata facandu-se la recoltare, de multe ori chiar in natura, cu produsele obtinute. Sustinem astfel dezvoltarea partenerilor nostri odata cu care crestem si noi”, a declarat Catalin Grigoriu administrator si asociat unic al Comfert.

Colaborarea EximBank cu Comfert pe segmentul finantarii a inceput anul trecut cand societatea a beneficiat de o linie de credit de aceeasi valoare cu cea acordata in acest an.

”Istoricul parteneriatului pe care EximBank il are cu Comfert nu este unul foarte lung, dar este unul foarte solid. Incercam sa avem in portofoliu cat mai multe parteneriate de acest gen care sa genereze o relatie de tip win-win cu mediul de afaceri si sunt convins ca vom face progrese in acest sens”, a mai spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Despre EximBank

EximBank  este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse este axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare. Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la bancile comerciale. Garantiile de stat oferite de EximBank vin in sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garantii colaterale. Garantiile emise de EximBank preiau o parte semnificativa a riscului de credit astfel ca utilizarea lor asigura accesul mai facil la finantare. In ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale sau in implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti in strainatate. Banca detine o retea de 12 unitati in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Despre Comfert

Societatea a fost infiintata in 1998 avand ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata al produselor chimice. In timp, obiectul de activitate a fost diversificat astfel ca, in prezent, compania este este unul dintre primii cinci jucatori de pe piata distributiei de ingrasaminte, produse fitosanitare si seminte, este producator agricol si un important trader de cereale. Recent, compania a achizitionat, in parteneriat cu o alta societate, producatorul de panificatie Pambac Bacau, unul dintre cei mai vechi producatori de pe piata romanesca de profil. Planurile de dezvoltare ale Comfert includ consolidarea activitatii de piscicultura si acvacultura, precum si intrarea pe piata zootehnica si a productiei de biogaz. In plus, compania are in vedere majorarea capacitatilor de depozitare la aproape 80.000 de tone, de la 60.000 de tone in prezent. Strategia de dezvoltare a companiei se bazeaza pe cresterea constanta a numarului clientilor, majorarea consumului de inputuri agricole, dar si pe consolidarea pietei de profil.