Paul Ichim, EximBank: Tinta noastra este majorarea cotei de piata

Bucuresti, 27 februarie 2013 – Anul acesta tintim o majorare a cotei de piata si suntem optimisti in privinta capacitatii noastre de realizare a obiectivelor asumate mai ales ca interesul pe care societatile comerciale il manifesta pentru produsele si serviciile noastre este in continua crestere, a declarat Paul Ichim, vicepresedintele EximBank.

Pentru sprijinul sustinut acordat economiei romanesti, EximBank a primit din partea revistei Finante si Afaceri Premiul de excelenta in cadrul unui eveniment de premiere a celor mai perfomanti jucatori din economie.

”Strategia de afaceri a EximBank este gandita astfel incat sa asigure o crestere consistenta a portofoliului de clienti, atat prin dinamizarea activitatii si extinderea retelei teritoriale, cat si prin dezvoltarea parteneriatelor pe care le avem cu celalalte banci comerciale. De altfel, semnalele pe care le primim de la mediul de afaceri arata un interes in crestere pentru oferta noastra specifica. Suntem intr-o perioada in care putem juca un rol important in economie si, in acelasi timp, avem si potential”, a spus vicepresedintele EximBank in cadrul galei de premiere.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii.

Garantiile de stat oferite de EximBank vin in sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garantii colaterale si preiau o parte semnificativa a riscului de credit.

In ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale sau in implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti in strainatate.

Banca detine o retea de 12 unitati (noua sucursale si trei agentii) in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro