Romtextil a ales EximBank pentru dezvoltarea activitatii

Bucuresti, 19 martie 2013 – EximBank a acordat companiei Romtextil, unul dintre cei mai importanti producatori locali de fire, fibre si polistiren, un mix de produse in valoare de de 1,8 milioane de euro care va sustine dezvoltarea activitatii companiei in acest an.
“Partenerul nostru face parte din acea categorie de companii cu viziune de crestere a afacerilor pe termen lung, la baza careia stau investitiile constante facute atat inainte de declansarea crizei financiare, cat si in plina recesiune economica. Romtextil a reusit in ultimii ani sa creeze noi locuri de munca, sa majoreze volumul exporturilor si urmareste dezvoltarea continua a activitatii de export. Faptul ca a ales EximBank ca partener pentru indeplinirea acestui obiectiv este un indicator clar al flexibilitatii ofertei noastre si a adresabilitatii ei extinse pentru agentii economici care vor sa consolideze modele de afaceri sustenabile”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Romtextil Constanta produce si distribuie saci din polipropilena, polietilena si saci tip big-bags (cu o utilizare din ce in ce mai mare pe plan mondial, fiind folositi pentru ambalarea marfurilor in vrac), iar, prin noua sectie de productie pusa in functiune la inceputul anului 2009, a devenit unul dintre cei mai importanti prelucratori de granule de polipropilena din Romania.

”Finantarea contractata de la EximBank ne va permite sa achizitionam materii prime si materiale aferente productiei astfel incat sa utilizam intensiv si la capacitate maxima utilajele. Am organizat deja lucrul in trei schimburi si urmeaza sa mai angajam personal. Noi nu am crezut in criza si ne-am concentrat pe cresterea capacitatii de productie. Am facut investitii in 2008 si 2009 cu implicatie directa in dinamica cifrei de afaceri a anilor 2011 si 2012. Speram ca anul acesta vom reusi sa crestem volumul exporturilor undeva aproape de 30% din cifra de afaceri”, a declarat Omer Susli, unul dintre actionarii companiei si presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania.

EximBank pune la dispozitia agentilor economici un portofoliu de produse axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, care permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii.

Garantiile de stat oferite de EximBank vin in sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garantii colaterale si preiau o parte semnificativa a riscului de credit.

In ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale sau in implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti in strainatate.

Banca detine o retea de 12 unitati in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.