Traian Halalai: Sustinem internationalizarea cat mai multor companii romanesti

Bucuresti, 31 ianuarie 2013 – Economiile emergente si chiar cele in curs de dezvoltare ofera oportunitati de business consistente de care exportatorii romani ar putea profita chiar si in conditiile asumarii unor riscuri mai mari, iar EximBank are instrumente pentru a-i sprijini in acest demers, a spus Traian Halalai, presedintele bancii.

EximBank a primit, din partea publicatiei Nine’O Clock, Premiul special pentru pachetul de produse destinate sustinerii exportatorilor romani pe piete non-UE, in cadrul galei premiilor ”Oamenii anului 2012”.

”In conditiile in care studiile macroeconomice arata ca pentru tarile din Europa de Est devine riscant sa astepte revenirea zonei euro, partenerul lor traditional deja, cred ca este important pentru exportatorii romani sa gaseasca noi oportunitati in afara acestei zone. Produsele EximBank pot contribui la succesul acestui demers si, de aceea, ne-am propus sa dinamizam activitatea bancii astfel incat sa sustinem internationalizarea cat mai multor companii romanesti”, a mai spus Traian Halalai, la evenimentul de premiere.

EximBank ofera exportatorilor romani un set de produse care permite minimizarea potentialelor riscuri. Banca poate asigura riscurile de neplata asociate contractelor de export pentru pietele non-UE sau in state nemembre OECD, precum si riscurile asociate investitiilor romanesti in strainatate.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca detine o retea de 12 unitati (noua sucursale si trei agentii) in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.