EximBank deschide trei agentii: Baia Mare, Bistrita si Suceava

Bucuresti, 15 decembrie 2014 – EximBank inaugureaza astazi trei agentii – la Baia Mare, Bistrita si Suceava – atingandu-si astfel obiectivul de a opera la inceputul anului 2015 o retea comerciala de 20 de unitati, fata de 12, la sfarsitul anului 2012.

”Pentru EximBank, conjunctura din ultimii doi ani a reprezentat o provocare strategica, dublata insa de necesitatea de actiune rapida si decisiva pentru exploatarea potentialului extraordinar pe care il are aceasta banca. EximBank si-a schimbat modelul de business si, in prezent, se afla intr-o pozitie privilegiata din punctul de vedere al rezultatelor si al resurselor. Astfel, in timp ce sistemul bancar a incheiat ultimii ani cu un rezultat negativ, EximBank si-a pastrat pozitia in topul bancilor profitabile, evolutie care, potrivit estimarilor, se mentine si pentru acest an. De asemenea, pe masura ce infrastructura industriei bancare s-a aflat intr-un amplu proces de restructurare, EximBank este una dintre putinele banci, daca nu singura, care si-a extins reteaua comerciala”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

El a adaugat ca modelul de extindere adoptat a vizat o acoperire nationala eficienta, cu agentii cu un numar de maximum trei angajati, faraservicii de back office si care sa deserveasca, in medie, societatile comerciale din doua judete.

”Ne-am propus sa fim mult mai prezenti in piata si sa raspundem cat mai rapid solicitarilor companiilor. De aceea am deschis aceste unitati, convinsi fiind ca vom putea contribui la dezvoltarea mediului de afaceri si a economiei locale. Procesul de eficientizare a retelei comerciale va continua si anul viitor, insa accentul va fi pus pe relocarea unor unitati din tara ce au spatii care nu mai corespund nevoilor noastre actuale”, a mai spus Traian Halalai.

Agentiile Baia Mare (Str. Gheorghe Sincai, nr. 34), Bistrita (Str. Alexandru Odobescu, nr. 19) si Suceava(Str. Vasile Alecsandri, nr. 6) vor tinti companiile din judetele Bistrita Nasaud, Maramures, Suceava si Botosani si vor oferi intreaga gama de produse si servicii a EximBank: finantari, garantii, asigurari, precum si produse de trezorerie, cash management si trade finance.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei.

Pe parcursul ultimilor doi ani, EximBank s-a concentrat pe oferirea de solutii financiare integrate pentru mediul de afaceri si a reusit sa includa in portofoliu companii din elita business-ului romanescprecum Antibiotice, Astra Vagoane Calatori, Romcab, Aquila, Romelectro, Adrem Invest, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere sau Alro.

Banca a inregistrat o dinamizare accelerata a activitatii, portofoliul de credite nete al EximBank fiind dupa primele noua luni ale acestui an cu 33% peste cel de la sfarsitul lui 2013. Oficialii bancii estimeaza ca finalul acestui an va  consemna finantari noi de aproximativ un miliard de lei.