EximBank, desemnata ”Banca anului”

Bucuresti, 12 noiembrie 2014– EximBank a fost desemnata ”Banca anului” in cadrul Galei “Financial Leaders’ Hall of Fame 2014”, organizata de publicatia Business Arena Magazine, distinctie decernata pentru dinamica accentuata a activitatii in contextul unui climat macroeconomic dificil.

“Este un premiu care ne onoreaza si care vine sa confirme odata in plus faptul ca EximBank incepe sa conteze in piata si poate concura umar la umar cu liderii din corporate banking. In urma cu doi ani, EximBank intra intr-un amplu proces de modernizare, proces care s-a concentrat pe crearea celor mai bune echipe si pe flexibilizarea fluxurilor pentru a creste viteza de reactie la solicitarile clientilor. Astazi pot spune ca am reusit sa atingem aceste obiective – avem o echipa de profesionisti, ne-am  modernizat oferta, iar activitatea EximBank isi continua tendinta ascendenta”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank in cadrul galei de premiere.

Oficialul bancii a mentionat ca, in urma derulariii acestui proces, mentalitatea despre banca s-a schimbat consistent in relatia cu actionariatul, cu reglementatorul, cu bancile partenere si, ceea ce este cel mai important, in relatia cu clientii.

”Am intalnit si clienti fericiti si sunt convins ca de acum inainte vom vedea tot mai multi clienti multumiti. Ne-am concentrat pe oferirea de solutii financiare integrate pentru mediul de afaceri, iar portofoliul de credite nete al bancii era dupa primele noua luni ale anului cu 33% peste cel de la sfarsitul lui 2013. Ne asteptam ca finalul acestui an sa consemneze finantari noi de aproximativ un miliard de lei. Continuam sa inregistram profit si ne mandrim cu o rata a creditelor neperformante de 1,1%  – la finele lui septembrie – fata de 17% media pe sistem bancar. Vom continua sa fim o banca deschisa busines-ului, ceea ce cred ca ne creeaza profilul necesar pentru a fi nominalizati si anul viitor la aceeasi categorie de premii. Multumesc echipei EximBank, pe care o felicit pentru toate lucrurile bune pe care le-am realizat impreuna”, a mai spus Traian Halalai.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei. Banca si-a modernizat constant oferta astfel ca EximBank poate oferi produse competitive si pe segmentul serviciilor complementare cum ar fi cele de trezorerie, cash management sau trade finance.