EximBank finanteaza Alro Slatina cu aproape 50 de milioane de euro

Bucuresti, 20 ianuarie 2014 – EximBank a incheiat acorduri financiare in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro cu Alro SA,  unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, pentru finantarea activitatii curente si pentru emiterea de scrisori de garantie bancara si acreditive pentru contractele incheiate de companie.

“Structurarea acestei facilitati complexe pentru una dintre cele mai mari companii exportatoare din Romaniademonstreaza ca avem o strategie flexibila care ne permite sa furnizam segmentului corporate solutii financiare competitive, adecvate profilului fiecarui partener. Acordul financiar in valoare de circa 50 de milioane de euro a fost incheiat la finele anului trecut si are o valabilitate de 24 de luni, dar credem ca aceasta reprezinta o prima etapa dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Si asta pentru ca preocuparea noastra strategica ramane aceea de a construi o relatiesolida de tip win-win cu mediul de afaceri prinimplicarea in proiecte care pot contribui la dezvoltarea sustenabila a mediului economic autohton”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Alro (BVB: ALR) a investit constant sursele generate de activitatea curenta in retehnologizare continua pentru cresterea eficientei productiei, a calitatii si pentru consolidarea pozitiei sale pe pietele internationale. Compania si-a propus sa continue strategia de crestere a productiei de produse procesate cu valoare adaugata mare. Recent, Alro a finalizat o investitie de circa 44 de milioane de lei pentru cresterea competitivitatii, proiect cofinantat de Uniunea Europeana.

“Industria in care activam este direct si permanent influentata de factori interni sau externi pe care nu ii putem controla”, a declarat Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro. “De aceea trebuie sa investim continuu pentru a putea face fata provocarilor care apar. Am implementat noi solutii de reducere a costurilor si ne-am axat pe cresterea vanzarilor pentru produsele cu valoare adaugata mare, pentru a ne mentine competitivitatea. Dorim sa continuam strategia noastra pe termen lung, iar EximBank ne-a oferit solutiile financiare optime pentru dezvoltarea sustenabila a companiei”, a mai spus oficialul Alro.

Marian Nastase a adaugat ca, dincolo de segmentul financiar, colaborarea cu EximBank va fi extinsa prin implicarea  in proiectul infiintarii Asociatiei Romane a Exportatorilor (AREX) in calitate de membru fondator.

EximBank a demarat procesul de infiintare a Asociatiei Romane a Exportatorilor – AREX, proiect care isi propune sa contribuie la promovarea companiilor romanesti ce deruleaza tranzactii comerciale internationale si la consolidarea prezentei romanesti pe piete externe.

Ca initiator al acestui proiect, banca va face toate demersurile necesare constituirii si functionariiAREX, participarea la acest proiect fiind deschisa oricarui exportator, fara sa implice o contributie financiara. Procedurile de infiintare a AREX sunt in derulare, Asociatia urmand sa-si inceapa efectiv activitatea din aceasta primavara.

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. Banca detine o retea de 16 unitati – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara si Sibiu – iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Despre Alro
Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Alro este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est. Principalele piete de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania). Compania are exporturi in SUA si Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calitatii si are certificatele NADCAP si EN 9001 pentru unitatile de productie pentru industria aerospatiala, produsele sale respectand standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metals Exchange – LME), cat si standardele internationale pentru produsele laminate plate.www.alro.ro