EximBank si Grup Servicii Petroliere, parteneri pentru un proiect de investitii

Constanta, 7 martie 2014 – EximBank si Grup Servicii Petroliere (GSP) au organizat astazi un eveniment de prezentare a platformei de foraj marin GSP Uranus, un proiect de investitii in valoare de peste 44 milioane de dolari pe care compania l-a derulat cu fonduri proprii si cu finantarea bancii.

Evenimentul prilejuit de finalizarea lucrarilor de modernizare si reclasificare a platformei de foraj marin GSP Uranus a avut loc in incinta GSP Shipyard, in Portul Constanta Sud-Agigea, si a reunit reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, precum si ai mediului de afaceri.

”Parteneriatul pe care il avem cu Grup Servicii Petroliere este unul extrem de important pentru EximBank si suntem incantati ca am reusit sa fim din nou parte a unui amplu proiect care va sustine planurile de dezvoltare ale uneia dintre cele mai importante companii romanesti. Astazi vorbim practic despre un proiect de investitii 100% romanesc, avand in vedere ca atat GSP, cat si EximBank sunt entitati cu capital autohton. Un proiect care arata inca o data ca EximBank are capacitatea de a sustine proiecte de anvergura in domenii economice prioritare, asa cum este cel energetic”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.
El a adaugat ca implicarea EximBank in acest parteneriat a constat in acordarea unei finantari totale in valoare de aproape 30 milioane de dolari, destinate achizitionarii si modernizarii platformei.

La lucrarile de modernizare a platformei GSP Uranus au participat aproximativ 400 de persoane, personal integral roman: lacatusi, sudori si tubulatori specializati in domeniul naval. Echipa santierului a fost intarita cu absolventi de inginerie navala pentru functiile de tehnolog naval si desenator naval.

”Planurile noastre de dezvoltare includ extinderea si modernizarea flotei, mentinerea companiei in topul jucatorilor din industria de profil din Marea Neagra precum si accesarea unor piete noi. In prezent, forajul marin ofera oportunitati deosebite, iar prin finalizarea lucrarilor la GSP Uranus facem primul pas spre indeplinirea obiectivelor. Speram sa avem si in continuare EximBank alaturi de noi, o banca ce a devenit un partener de prim rang al Grup Servicii Petroliere”, a spus Gabriel Comanescu, presedinte Grup Servicii Petroliere.
Oficialul GSP a mai spus ca aceasta investitie se adauga celor de peste un miliard de euro pe care compania le-a derulat pe parcursul celor zece de ani de activitate, investitii care au permis transformarea GSP dintr-o companie romaneasca, intr-una cu notorietate internationala.

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. Potrivit datelor financiare preliminare, banca a incheiat anul 2013 cu un profit net de aproape 50 de milioane de lei, nivel de patru ori mai mare fata de 2012, in conditiile dinamizarii activitatii comerciale si gestionarii eficiente a resurselor.  EximBank si-a majorat expunerea totala cu 30% fata de anul anterior, pana la circa cinci miliarde de lei, operand cu o retea extinsa de unitati, dar cu 10% mai putin personal. Pe parcursul ultimului an, banca si-a extins portofoliul de clienti incheind acorduri financiare cu unii dintre cei mai reprezentativi jucatori din economie precum Grup Servicii Petroliere, Alro, Antibiotice Iasi, Agricover IFN, Adrem Invest sau Romcab.

Pentru detalii:
Miruna Lebedencu
miruna.lebedencu@eximbank.ro

+40
21 405 30 90
www.eximbank.ro

Despre Grup Servicii Petroliere

Grup Servicii Petroliere (GSP) furnizeaza servicii integrate pentru industria offshore de petrol si gaze, in urmatoarele domenii de activitate: foraj marin, constructii marine, constructii hidrotehnice, transport marin, servicii de salvare si cautare pe mare, interventie in caz de poluare si instruire. GSP opereaza o flota diversificata, care include sapte platforme mobile de foraj marin, zece nave multifunctionale, trei nave de constructii marine si doua macarale plutitoare de mare tonaj. Pe parcursul celor zece ani de existenta, compania a derulat proiecte internationale in Marea Neagra, Marea Mediterana, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic si in zonele arctice. Printre clientii companiei se numara Petrom OMV, ExxonMobil, Gazprom, TPAO, PEMEX, Petroceltic sau Wintershall.

Pentru detalii:
Diana Lalu
public.relations@gspoffshore.com

+40 21 308 02 00
www.gspoffshore.com