Halalai, EximBank: Cele mai castigate vor fi bancile ce vin cu solutii croite pe client

Bucuresti, 12 mai 2014 – Nivelul costurilor, portofoliul specific si gradul de profesionalism atins de echipa bancii pozitioneaza EximBank ca un competitor redutabil pentru bancile comerciale active pe segmentul corporate, iar acordurile financiare incheiate in ultima perioada cu unii dintre cei mai reprezentativi jucatori din economie probeaza acest lucru, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank, in cadrul unei intalniri pe care banca a organizat-o cu oamenii de afaceri din zona Iasiului.

“Consideram ca, pe termen lung, cele mai castigate vor iesi bancile care, cunoscand mai bine si in mod direct clientii, vin cu solutii <tailored to the clients’ needs>. Cunoasterea partenerului este un demers firesc pentru orice companie in conditiile in care, cu cat are mai multe informatii relevante, cu atat un intreprinzator poate identifica noi posibilitati de a-si dezvolta afacerea si poate lua mai usor decizia de a se implica intr-un parteneriat. Este directia pe care s-a inscris si EximBank, iar intalnirile pe care le organizam cu comunitatile de afaceri din tara – cum este si cea de la Iasi – sunt parte a acestei strategii”, a spus Traian Halalai.

Printre participantii la evenimentul organizat la Iasi, la finele saptamanii trecute, s-au numarat oficiali ai unor companii precum Antibiotice, Gip Est, Grupul Racova, Mindra, Vanbet sau Plantagro.

In cadrul intalnirii, presedintele EximBank a multumit companiilor iesene care au sustinut si s-au implicat in procesul de infiintare al Asociatiei Romane a Exportatorilor – AREX in  calitate de membru fondator, precum Asam, Totalgaz Industrie sau Valnex. El a reiterat faptul ca AREX, care reprezinta o alternativa pentru companiile care vor sa se conecteze rapid la piete si la informatii,este deschisa oricarui exportator, iar participarea nu implica nicio contributie financiara.

Intalnirea cu comunitatea de business de la Iasi este cea ce-a cincea pe care banca o organizeaza in acest an, dupa cele de la Bacau, Timisoara, Brasov si Buzau si face parte dintr-o proiect de interactiune directa cu oamenii de afaceri pe care EximBank l-a demarat anul trecut.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.