Halalai, EximBank: Continuam politica de costuri competitive pentru produsele noastre

Bucuresti,  20  martie 2014 – EximBank isi propune sa accelereze dinamica finantarilor acordate companiilor locale, iar pentru atingerea acestui obiectiv politica banciise concentreaza si in acest an pe mentinerea costurilor pentru produsele si serviciile oferite la limita inferioara a intervalului existent pe piata bancara, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank, la o intalnire pe care banca a organizat-o cu comunitatea de afaceri din zona Brasov.

”Economia brasoveana a avut o dinamica deosebita in ultimii ani, cu un avans al PIB de peste 6% in 2013 – mult peste cresterea economica la nivel national – si cu perspective de se mentine pe aceeasi traiectorie ascendenta. Este argumentul care ne-a determinat sa ne intalnim cu oamenii de afaceri din zona pentru a-i asigura ca putem fi un partener pentru sustinerea proiectelor lor de business si a cresterii economice in regiune. EximBank dispune de fonduri, are instrumente si este deschisa sa finanteze sau sa garanteze proiectele firmelor brasovene”,a mai spus Traian Halalai.

La intalnirea de la Basov au participat circa 50 de oameni de afaceri, reprezentanti ai unor companii precum Covalact, Energo, Rom Paper, M&M Product, Serstill, Forex, Ramoss Com, Metalstil Prod etc., dar si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Evenimentul de la Brasov este cel de-al doilea pe care banca il organizeaza in acest an, dupa cel de la Timisoara, si face parte dintr-o proiect de interactiune directa cu oamenii de afaceri pe care EximBank l-a demarat anul trecut si la care au participat pana in prezent circa 400 de oficiali ai companiilor si ai autoritatilor locale.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca detine o retea de 16 unitati iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.