Halalai: EximBank incepe sa se remarce si in zona serviciilor complementare

Bucuresti, 5 mai 2014 – EximBank se indreapta in mod accelerat spre atingerea obiectivului de a deveni un jucator relevant pe segmentul corporate, cu o oferta completa si complexa, si continua sa-si modernizeze solutiile financiare pe toate palierele – de la finantare, garantare, asigurare, la trade finance sau cash management, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank, la o intalnire cu intreprinzatorii din Buzau.

“EximBank a reusit ca intr-un timp extrem de scurt sa-si modernizeze oferta de produse si va continua sa evolueze in aceasta directie astfel incat sa se transforme intr-un furnizor de produse financiare de foarte buna calitate. Ne-am intarit echipa care lucreaza la dezvoltarea produselor si, daca pana acum finantarile si garantiile au reprezentat principala arie de interes pentru companii, EximBank incepe sa se faca remarcata si pe segmentul serviciilor complementare cum ar fi cel de cash management”, a spus Traian Halalai.

La intalnirea de la Buzau au participat circa 30 de manageri ai companiilor din regiune – precum Romcarbon, Soufflet Malt, Avicola, Fermit, Rotec sau Sly Nutritia, dar si reprezentanti ai autoritatilor centrale. Prezent la eveniment, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a punctat cateva dintre proiectele ‎destinate mediului privat.

“In luna mai, Ministerul Fondurilor Europene intentioneaza sa lanseze un pachet de‎stinat mediului privat, care sa includa toate informatiile utile referitoare la contractarea de fonduri europene. In continuarea masurilor bune din 2013, vom continua si in acest an sa implementam masuri precum simplificarea procedurii de achizitii pentru beneficiarii privati, renuntarea la scrisorile de confort. O alta idee care ar ajuta foarte mult accelerarea absorbtiei si ‎ar creste impactul fondurilor UE in economie ar fi ca una dintre cele doua banci de stat sa indeplineasca rolul de banca de dezvoltare si, astfel, sa aiba o implicare mult mai activa in sustinerea economiei romanesti si in implementarea fondurilor europene”, a declarat Eugen Teodorovici.

Intalnirea cu comunitatea de business de la Buzau este cea ce-a patra pe care banca o organizeaza in acest an, dupa cele de la Bacau, Timisoara si Brasov, si face parte dintr-o proiect de interactiune directa cu oamenii de afaceri pe care EximBank l-a demarat anul trecut.

“Avem ca misiune sprijinirea business-ului si de aceea mergem in zone identificate ca avand concentrari de productie, activitate de comert exterior si un mediu de afaceri dezvoltat. Buzaul, de exemplu, are doua particularitati relevante pentru activitatea noastra. Pe de o parte, aici functioneaza o serie de importante firme exportatoare din tara – dinamica exporturilor a depasit-o pe cea a importurilor si judetul a incheiat anul trecut cu excedent comercial, iar, pe de alta parte, zona se remarca printr-o bogata activitate industriala”, a explicat presedintele EximBank.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca detine o retea de 16 unitati – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara si Sibiu – iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.