Halalai, EximBank: Ne axam pe diversificarea portofoliului de produse

Bucuresti, 9 aprilie 2014– EximBank va continua sa-si diversifice portofoliul de produse, iar una dintre ariile vizate o reprezinta flexibilizarea si extinderea facilitatilor de trade finance astfel incat banca sa poata oferi produse care sa acopere nevoile actuale ale companiilor cu afaceri In zona comertului, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank, In cadrul unei Intalniri pe care banca a organizat-o cu oamenii de afaceri din zona Bacaului.

“Una dintre directiile strategice ale bancii o reprezinta oferirea de solutii financiare integrate pentru mediul de afaceri si de aceea cautam sa venim cu o oferta imbunatatita si pe segmentul de trade finance. Cred ca experienta noastra in operatiuni internationale ne va oferi avantajul necesar pentru a contura solutii care sa raspunda cererii tot mai ridicate de produse personalizate ”, a spus Traian Halalai.

Oficialul EximBank a mentionat ca un prim pas a fost facut printr-un up-grade al ofertei de factoring extern prin care banca poate finanta partial/integral facturile comerciale aferente exportului pentru acoperirea lipsei temporare de lichiditate dintre momentul facturarii si cel al Incasarii efective.

La Intalnirea de la Bacau au participat aproape50 de oameni de afaceri, reprezentanti ai unor companii precum Comfert, Chimcomplex, Sonoma,Aerostar, Agricola International, Grup UMB Bacau, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Evenimentul face parte dintr-o proiect de interactiune directa cu oamenii de afaceri pe care EximBank l-a demarat anul trecut si la care au participat pana In prezent circa 450 de oficiali ai companiilor si ai autoritatilor locale.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte In domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, In special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.  Banca detine o retea de 16 unitati iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.