Marian Nastase, presedintele Alro, preia functia de presedinte al AREX – Asociatia Romana a Exportatorilor

Bucuresti, 8 septembrie 2014 – Asociatia Romana a Exportatorilor (AREX) are un nou Consiliu Director format din cinci membri, sub conducerea domnului Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro.

AREX s-a infiintat in primavara acestui an cu obiectivul de a deveni o noua voce puternica si credibila a comunitatii exportatorilor romani, avand printre membrii fondatori unele dintre cele mai mari companii din Romania.

Functia de presedinte al noului Consiliu Director al AREX, ales la sfarsitul lunii iunie, ii revine domnului Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro. El a facut parte si din echipa care a pus bazele proiectului asociatiei. “In doar cateva luni de functionare, Asociatia Romana a Exportatorilor a ajuns sa numere aproape 100 de membri, devenind un jucator puternic, o voce a exportatorilor”, a declarat Marian Nastase, presedintele AREX. “Asociatia va putea, astfel, sa vina cu puncte de vedere solide, sa ia pozitie in chestiuni de impact pentru mediul de afaceri in general, si pentru exportatori in particular, in chestiuni care tin de politicile economice aplicate atat la nivel national, cat si la nivel european.”

Marian Nastase preia functia de presedinte al AREX de la Traian Halalai, presedintele EximBank, care va ramane in Consiliul Director al asociatiei ocupand un loc de vicepresedinte. ”Mi-am asumat rolul de conducere a AREX in etapa initiala a acestui proiect ambitios din dorinta de a asigura o coordonare eficienta a procedurilor de constituire. Cred foarte mult in aceasta initiativa de sustinere a companiilor romanesti exportatoare si voi continua sa sprijin dezvoltarea AREX”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

AREX isi propune intr-o prima etapa inventarierea problemelor cu care se confrunta companiile exportatoare si stabilirea modalitatilor prin care acestea sa fie abordate in dialogul cu autoritatile competente.

In noua formula, Consiliul Director al AREX include, pe langa pozitia de presedinte, patru locuri de vicepresedinte care sunt ocupate de: Traian Halalai, presedintele EximBank, Gabriel Comanescu, presedintele Upetrom Group, Daniel Anghel, partner – indirect taxes la PwC si Zoltan Prosszer, CEO al Romcab.

AREX, care a pornit la drum cu 55 de fondatori, le ofera companiilor membre:
–          Acces rapid la informatii privind oportunitatile de afaceri din afara Romaniei si sprijin in contactarea potentialilor parterneri externi pe baza cooperarii cu reteaua de birouri de promovare comercial-economica a Ministerului Economiei
–          Facilitarea participarii la evenimente internationale de business si misiuni economice oficiale
–          Acces la materiale de informare, studii si analize de piata
–          Conditiile pentru crearea unui cadru de networking si comunicare care sa incurajeze valorificarea experientei de business a membrilor.
AREX este o organizatie non profit, profesionala, neguvernamentala, deschisa oricarei companii exportatoare romanesti, obtinerea calitatii de membru neimplicand nicio contributie financiara.

Membrii fondatori ai Asociatiei sunt:
AAGES, Adrem INvest, Alro Slatina, Asam, Astra Vagoane Calatori, Atero, Axeon Airfresh, Betak, Cesiro, Chircu Prod-Impex Company, Comes, Cupamarcu Prodcom, Delta Invest, Donalam, Elmas, EximBank, General Turbo, GIC Nosag Metal, Girexim Universal, Global Art Production, Grup Servicii Petroliere, I.M.S. Werkyeugbau, ICME ECAB, IMATEX, Institutul de Proiectari Energetice, Laprom Trading, M G TEC Grup, Mandra, Metrom Trading, Minitehnicus, Mopan, Moviplast, Polimed Com, Popeci Utilaj Greu, Pricewaterhousecoopers Tax Advisor&Accountants, Procera Agrochemicals Romania, Ramoss Com, Retrasib, Rofelix Univers, Rom Paper, Rombat, Romcab, Romelectro, Ronera Rubber, Rowo, Sinteza, Sofiaman Impex, Taparo, Tehno World, Totalgaz Industrie, Upetrom 1 Mai, Utilnavorep, Uzinsider Techno, Valnex, Vanelli.

Informatii suplimentare:
Razvan Voican – Director Executiv AREX
E-mail: razvan.voican@arex.com.ro
Tel: 021 405 32 10/0744 330 907