Premiu pentru performanta pe segmentul creditarii

Bucuresti, 25 iunie 2014 – Prezenta tot mai consistenta a EximBank pe segmentul finantarilor acordate companiilor a fost recompensata prin decernarea premiului pentru ”Cea mai buna dinamica a creditarii” in cadrul Galei Bancheri de Top, eveniment care marcheaza performantele jucatorilor din sistemul bancar.

”Conjunctura economica a fost si inca este propice pentru ca EximBank sa-si consolideze prezenta pe segmentul finantarii companiilor. Banca are o solvabilitate ridicata, si-a format o echipa profesionista, dispune de o oferta competitiva, iar piata simte lucrul acesta. Faptul ca in ultimul an am reusit sa ne extindem portofoliul de clienti cu unii dintre cei mai reprezentativi jucatori din economie – ofertati de obicei de marile banci de corporate – demonstreaza ca EximBank poate gestiona clienti pretentiosi si incepe sa conteze tot mai mult pe aceasta piata”, a spus Paul Ichim, vicepresedintele EximBank, in cadrul evenimentului de premiere.

El a adaugat ca banca va continua sa se concentreze pe oferirea de solutii financiare integrate pentru mediul de afaceri romanesc, stabilindu-si ca prioritate strategica identificarea si sustinerea unui numar cat mai mare de proiecte de business.

EximBank a inregistrat la finele anului trecut o expunere de aproape doua miliarde de leipe segmentul finantarii corporate, in crestere cu 60% fata de decembrie 2012. Pe parcursul anului 2013, banca si-a extins portofoliul de clienti incheind acorduri financiare cu companii precum Alro, Antibiotice Iasi, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere, Adrem Invest sau Romcab.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. Banca detine o retea de 16 unitati, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.