EximBank, partener de cursa lunga pentru exportatori

Bucuresti, 3 mai 2012 – EximBank se poate pozitiona ca un partener valoros pe termen lung pentru societatile comerciale romanesti, lucru pe care il demonstreaza colaborarile indelungate pe care banca le are cu exportatori precum societatea timisoreana Minitehnicus, client al bancii din 2001.

”EximBank poate fi un partener viabil pe termen lung pentru orice tip de afacere, iar colaborarea de 11 ani pe care banca o are cu Minitehnicus este numai un exemplu de succes pe care dorim sa il multiplicam. Recent, banca a acordat companiei o prelungire cu un an a unei linii de credit, in sistem revolving, si o majorare a acesteia cu 100.000 de euro, finantare necesara pentru completarea capitalului de lucru. Ii incurajam pe intreprinzatorii romani sa apeleze la EximBank pentru a vedea prin experienta proprie ca avem o strategie flexibila care ne permite sa raspundem proactiv la provocarile economiei, in general, si ale clientilor nostri in mod particular”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Societatea comerciala Minitehnicus a fost infiintata in 1999 si activeaza in industria prelucrarii lemnului, in special a lemnului de salcam, obiectul de activitate al companiei fiind fabricarea produselor finite din lemn – podele, terase, parchet, structuri specifice pentru terase si acoperisuri pentru interior si exterior. Societatea exporta in totalitate productia si este furnizor exclusiv pe aceasta specie de lemn pentru o serie de parteneri externi consacrati din Uniunea Europeana.

”Facilitatea pe care ne-a acordat-o EximBank ne-a permis sa asiguram materia prima necesara in conditiile in care achizitia acesteia (lemn de salcam, in principal), se poate efectua, conform reglementarilor legale intr-o perioada destul de limitata, din cauza interdictiei forestiere. Acest lucru presupune plata la livrare si un efort financiar consistent din partea noastra, datorita ciclului lung de fabricatie al produselor noastre. Suntem incantati ca putem continua aceasta colaborare atat de indelungata cu EximBank la care am apelat in special pentru costurile mai scazute fata de alte banci, dar si pentru cursul valutar flexibil pe care ni-l ofera”, a spus Daniela Matesan, administratorul societatii.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca ofera exportatorilor un pachet complex de instrumente financiare care sustin atat dezvoltarea afacerilor, cat si reducerea riscurilor asociate acestui tip de activitate.

Astfel, EximBank sprijina activitatea de export din faza de productie, livrare si pana la incasarea contravalorii marfurilor exportate, prin:
credite (care acopera cheltuielile pentru fabricarea produselor sau livrarea marfurilor);
garantii de export (pentru marfuri generale, pentru stimularea realizarii de obiective complexe si produse cu ciclu lung de fabricatie);
asigurarea creditelor pentru productia de export, a creditelor de export pe termen mediu si lung, a creditului cumparator;
informatii comerciale despre partenerii de afaceri.
Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.