EximBank, premiata pentru eficienta angajatilor

Bucuresti, 18 iulie 2012 – EximBank a primit pentru al doilea an consecutiv ”Premiul pentru eficienta angajatilor si a retelei”, distinctie decernata in cadrul celei de-a V-a editii a Galei Bancheri de Top, organizata de revista „Piata Financiara”, eveniment care a marcat performantele jucatorilor din sistemul bancar românesc in anul 2011.

”Pentru EximBank devine o obisnuinta sa primeasca un premiu pentru eficienta angajatilor si a retelei teritoriale. Cum reusim sa facem acest lucru? Este vorba in primul despre un model de business pe care incercam sa-l implementam, un model care nu prea exista in Europa, care imbina atributiile unei banci comerciale cu activitatea in numele si contul statului. Aceasta imbinare produce o sinergie extraordinara care ne permite sa avem rezultate foarte bune. Ne pregatim sa obtinem acest premiu si anul viitor”, a spus Paul Ichim, vicepresedintele EximBank, in cadrul galei de premiere.

Oficialul EximBank a subliniat faptul ca o contributie importanta la obtinerea unor indicatori financiari in crestere au avut-o si bancile comerciale care au inteles ca EximBank poate fi un partener important si ca, impreuna, pot oferi solutii financiare complete. In 2011, folosind instrumentele EximBank, societatile comerciale au putut accesa de la bancile comerciale finantaride peste trei miliarde de lei.

Banca a obtinut in perioada 2008-2011 un profit brut cumulat de circa 420 de milioane de lei, ceea ce arata ca modelul de afaceri implementat este unul solid si creeaza premisele pentru continuarea sustinerii mediului de afaceri românesc. Angajamentele de garantare al EximBank s-au majorat de aproape 11 ori in aceasta perioada de criza, de la circa 180 de milioane de lei in 2008 la peste 2 miliarde de lei la finele lunii aprilie a acestui an.

EximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune –finantare, garantare, asigurare, ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.  Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu, sau pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.