EximBank sustine firmele care deruleaza proiecte cu fonduri UE: finantare pentru Orion Auto

Bucuresti, 18 iunie 2012 –EximBank a acordat societatii Orion Auto Invest din judetul Arges o finantare totala de 13,8 milioane de lei, care va permite companiei sa deruleze un proiect investitional ce beneficiaza de fonduri nerambursabile prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa prioritara 1 – Un sistem de productie inovativ si ecoeficient.

Proiectul societatii argesene, specializata in fabricarea de constructii metalice, vizeaza achizitionarea de utilaje si echipamente pentru marirea capacitatii de productie si cresterea competitivitatii.

„Este un semnal imbucurator faptul ca, in ciuda perioadei economice dificile, exista antreprenori români care continua sa investeasca pentru dezvoltare si, implicit, pentru crearea de noi locuri de munca. Iar implicarea EximBank ca parte a acestui proces demonstreaza consecventa cu care banca isi asuma indeplinirea misiunii sale – de sustinere a mediului de afaceri privat”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Societatea argeseana a participat la o serie de proiecte de investitii importante precum Pasajul Basarab din Capitala (pentru care a realizat statia de tramvai cu legatura intre cele doua vestibule Titulescu si Grivita, precum si elementele antiseismice, parapetul pietonal, grinzile structurale de la pilonii centrali), Podul Calafat-Vidin (executie de conducte sistem drenaj pluvial centralizat, elemente de protectie antivandalism – pod hobanat etc.), Podul hobanat Viaducto del Corgo, Portugalia (elemente de structura), Aircraft Airbus (realizarea de elemente de structura montaj), Uzina de Automobile Dacia – Renault (dezvoltare energetica si a fluxului de fabricatie), Centrul Tehnologic Renault Technologies Roumanie (pentru care a asigurat infrastructura energetica).

”Aceasta investitie reprezinta un efort considerabil pentru noi, dar numai prin modernizarea fluxului tehnologic si o trasabilitate industriala vom putea asigura o crestere calitativa a produselor noastre si, in final, o crestere a indicatorilor financiari”, a spus Ion Scortar, Managerul General al Orion Auto Invest.

EximBank ofera companiilor care au proiecte finantate din fonduri structurale un pachet integrat de produse care cuprinde credite pentru cofinantare si prefinantare, precum si scrisori de intentie neangajante sau garantii.

Recent, banca a mai acordat un pachet de finantare ce depaseste 6 milioane de euro pentru derularea unei investitii care beneficiaza de fonduri nerambursabile in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 (REGIO), Axa prioritara 5  – Dezvoltare durabila si promovarea turismului.

In functie de tipul proiectului, EximBank poate acorda credite de investitii destinate cofinantarii componentei care reprezinta contributia proprie a firmei. Prin acest produs, o societate care a incheiat un contract de finantare cu autoritatea de management poate obtine 100% din valoarea cheltuielilor eligibile si neeligibile aferente contributiei proprii.

De asemenea, banca ofera credite destinate prefinantarii nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute catre furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management. Acestea pot asigura tot pâna la 100% valoarea finantarii europene obtinute.

Pachetul este completat de scrisori de confort, un instrument prin care banca isi exprima intentia de a pune la dispozitia societatii fondurile necesare sustinerii proiectului, cu conditia acceptarii acestuia de catre autoritatea de management. In plus, EximBank poate garanta creditele contractate de companii de la alte banci comerciale pentru implementarea proiectelor sustinute din fonduri structurale.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.rounde este disponibila o sectiune speciala pentru produsele destinate intreprinzatorilor care au proiecte finantate european.