Razvan Voican preia pozitia de Director Executiv al Asociatiei Romane a Exportatorilor – AREX

Bucuresti, 4 august 2014 – Asociatia Romana a Exportatorilor – AREX isi intareste echipa de reprezentare, pozitia de Director Executiv al asociatiei fiind preluata din aceasta luna de Razvan Voican, fost redactor-sef adjunct al cotidianului Ziarul Financiar.

”Ne-am propus ca AREX sa fie alternativa premium pe segmentul asociativ al exportatorilor romani si de aceea echipa de coordonare are in componenta profesionisti recunoscuti in domeniile in care activeaza. Faptul ca acestei echipe i s-a alaturat acum si Razvan Voican, unul dintre cei mai apreciati jurnalisti de business, ne intareste convingerea ca AREX va schimba mentalitati si va deveni asociatia fanion a comunitatii exportatoare romanesti”, a spus Traian Halalai, presedintele AREX.

Razvan Voican este absolvent al Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice si a debutat in jurnalismul economic la Ziarul Financiar in anul 2000. Contributia sa la cresterea calitatii jurnalismului de business a fost recunoscuta de-a lungul timpului prin obtinerea a numeroase premii decernate de organizatii precum CFA (Chartered Financial Analyst) Romania, Freedom House sau institutii financiar-bancare.

”Am decis sa ma alatur, dupa 14 ani de presa, unei comunitati care merita o vizibilitate mai mare atat in randul publicului, cat si al autoritatilor care trebuie sa constientizeze rolul pe care l-au avut exportatorii in iesirea economiei din recesiune. M-a onorat si am acceptat propunerea de a contribui la succesul proiectului AREX, convins fiind ca oportunitatile de dezvoltare si expansiune ale comunitatii exportatorilor sunt insuficient exploatate. Noii mei parteneri trebuie sa stie ca vor avea in mine un sprijin puternic si loial, asa cum, vreme de 14 ani, am fost devotat exclusiv Ziarului Financiar, la ale carui reusite ma bucur ca am contribuit alaturi de colegii mei carora le multumesc”, a spus Razvan Voican.

Asociatia Romana a Exportatorilor – AREXeste o organizatie profesionala, neguvernamentala, ce are ca scop sustinerea si promovarea intereselor societatilor romanesti care deruleaza tranzactii comerciale internationale in vederea consolidarii prezentei romanesti pe piete externe.

Asociatia, care si-a inceput activitatea in acest an si are80 de companii membre, este deschisa oricarei companii exportatoare, calitatea de membru neimplicand o contributie financiara.

AREX ofera companiilor membre:
– acces la informatii cu privire la oportunitatile de afaceri din afara Romaniei;
– facilitarea participarii la evenimente de business internationale si/sau misiuni economice oficiale;
– acces la materiale de informare si analiza/studii de piata;
– crearea unui cadru pentru dezvoltarea de retele de afaceri (networking) si de comunicare.