EximBank continua programul de internship pentru studentii de la ASE

Bucuresti, 29 septembrie 2015 – EximBank va continua in acest an programul de internship derulat in parteneriat cu Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, dupa ce, la finalul primei etape a acestuia, doi dintre masteranzii participanti au devenit angajati ai bancii pe perioada nedeterminata, a anuntat ieri Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank la ceremonia de deschidere a anului universitar de la FABBV.

”Sunteti la varsta la care totul pare posibil, insa pentru ca aspiratiile voastre sa devina posibile aveti nevoie de indrumare teoretica si, cred eu, cel mai important pentru voi este sa aveti suport in zona practica. Aveti nevoie de cineva care sa va puna in contact cu lumea reala a bankingului, cu lumea reala a finantelor, sa va acorde incredere si sa vada in voi potentialul unui profesionist. Acesta este si motivul care a stat la baza deciziei noastre ca, la nivel institutional, EximBank sa acorde mai multa atentie proiectelor educationale”, a spus Traian Halalai.

Oficialul EximBank a evidentiat faptul ca banca s-a implicat in proiecte diverse care fie au avut ca target formarea viitorilor consumatori de produse si servicii bancare si dezvoltarea antreprenoriala, fie au oferit sprijin pentru activitatea didactica si de cercetare si pentru dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor.

”Programul de internship derulat impreuna cu Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, ne-a permis sa intalnim tineri dornici sa invete pentru a deveni independenti si performanti. Ne-am dorit tineri care cu idei proaspete si energia specifica sa fie parte a procesului de modernizare a bancii si, iata, astazi, doua dintre participantele la program – ne sunt colege cu norma intreaga. Succesul primei etape a programului ne face sa ne dorim continuarea lui si in acest an,”, a mai spus Traian Halalai.

In cadrul primei etape a programului de internship au fost selectionati trei masteranzi ai Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori care au inceput sa lucreze efectiv in banca din ianuarie 2014. Programul s-a derulat pe parcursul a 12 luni, iar, la final, doua dintre participante au ramas in echipa EximBank.

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind prin instrumentele financiare de care dispune proiectele companiilor locale. A pornit la drum ca agentie de export, insa, in timp, si-a largit gradual obiectul de activitate astfel ca, in prezent, banca poate sprijini, prin instrumente financiare specifice de finantare, garantare si asigurare, orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Pentru detalii legate produsele oferite: www.eximbank.ro sau informatii@eximbank.ro.