EximBank incheie un nou acord de finantare cu Agricover Credit

Bucuresti, 20 aprilie 2015 – EximBank si Agricover Credit, prima institutie financiara non-bancara specializata exclusiv pe finantarea agriculturii, au agreat incheierea unui nou acord pentru un imprumut in valoare de 100 de milioane de lei (peste 22 de milioane de euro) pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltarii de noi produse si servicii financiare inovatoare destinate fermierilor.

”Colaborarea cu Agricover Credit demonstreaza capacitatea EximBank de a juca un rol semnificativ in sustinerea proiectelor de crestere a competitivitatii in domeniul agricol. Agricultura ramane un domeniu strategic care ofera oportunitati importante pentru dezvoltarea de afaceri solide, iar parteneriatul cu Agricover Credit ne-apermis sa ne implicam in sustinerea acestora prin finantarea indirecta a peste 400 de fermieri locali. Suntem increzatori ca extinderea acestei colaborari, care imbina eficient competentele tehnice ale EximBankcu expertiza Agricover, va contribui consistent la consolidarea agribusiness-ului romanesc”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

EximBank si Agricover Credit au incheiat primul acord de finantare in 2013, banca acordand societatii un imprumut  in valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro).

Cunoasterea si intelegerea activitatii agricole permit Agricover Credit dezvoltarea unei game variate de produse inovatoare create pentru a raspunde nevoilor reale ale clientilor sai si pentru a creste performanta acestora. Agricover Credit isi propune consolidarea pozitiei de jucator principal pe segmentul agri-finance astfel ca una dintre directiile strategice o reprezinta atragerea de resurse financiare de la bancile locale si internationale, astfel incat sa poata asigura cresterea volumului total de credite acordate.

”Agricover Credit s-a dezvoltat puternic in ultimii ani si cresterea inregistrata in 2014 confirma faptul ca avem un model de business solid care raspunde nevoilor de finantare din piata. Pentru acest an ne-am propus sa sustinem ritmul rapid de dezvoltare si sa crestem numarul de clienti, iar parteneriatul cu EximBank ne ajuta sa atingem aceste obiective si sa oferim fermierilor produse financiare adaptate, capabile sa sustina eficient dezvoltarea acestora. In acest sens, in urmatoarea perioada suntem interesati sa jucam un rol activ si in finantarea proiectelor europene”,a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. EximBank a obtinut in 2014 cu un profit net de 46,6 milioane de lei (circa 10,5 mil. euro) si si-a majorat expunerea totala la 4,7 miliarde de lei, fata de 4,5 miliarde de lei in 2013. Profitul operational al bancii a fost de 121 de milioane de lei, cu 50% mai mare fata de cel din 2013, rezultatul final fiind afectat de un cost al riscului de 67 de milioane de lei. Pe parcursul ultimilor doi ani,banca a parcurs un amplu proces de modernizare care a vizat redefinirea si eficientizarea fluxurilor operationale, diversificarea si imbunatatirea calitatii gamei de produse si servicii (trezorerie, trade finance, factoring si cash management), precum si extinderea retelei teritoriale cu noua unitati.

Despre Agricover Credit IFN
Agricover Credit IFN este prima institutie financiara romaneasca specializata in finantarea sectorului agricol. Societatea ofera atat finantare pentru capital de lucru pe termen scurt, cat si credite de investitii pe termen mediu fermierilor din sectorul vegetal si zootehnic. Agricover Credit a acordat anul trecut credite in valoare de 837 de milioane de lei (188,5 milioane de euro), cu 30% peste nivelul din 2013, si a inregistrat un profit net de 16,5 milioane de lei, in crestere cu 37%.Agricover Credit a obtinut anul trecut un profit operational de 21,9 milioane de lei, in crestere cu 37% fata de 2013. Capitalurile proprii au crescut cu 18%, ajungand la aproape 109 milioane de lei, iar rata de adecvare a capitalului, conform normelor BNR, este de 25%. Pentru 2015, Agricover Credit are in vedere dezvoltarea portofoliului de produse in segmentul creditelor de capital de lucru cu aprobare pe loc, precum si cel al creditelor pentru investitii.
Pentru detalii:  www.agricover.ro