EximBank, premiata pentru dinamica profitului si a activelor

Bucuresti, 02 iulie 2015 – Sistemul bancar se afla inca intr-o perioada in care trebuie sa rezolve probleme care nu au fost abordate intr-o maniera corecta si care au devenit astfel noi provocari, insa este important pentru Romania sa aiba banci solide, chiar daca acestea sunt de nivel mic si mediu, a spus Paul Ichim, vicepresedintele executiv al EximBank, la Gala Bancheri de Top.

In cadrul evenimentului, care a marcat performantele inregistrate de institutiile bancare locale in 2014, EximBank a fost recompensata cu ”Premiul pentru dinamica profitului” si ”Premiul pentru dinamica activelor”, la categoria banci medii.

”EximBank este una dintre exceptiile care nu au urmat evolutiile generale ale industriei bancare: sprijinul acordat de banca economiei reale a continuat sa se accelereze, ne-am dezvoltat portofoliul de produse si servicii si am extins reteaua comerciala. Am construit un business solid care, iata, a generat in fiecare an profit, avem o structura imbunatatita a activelor si o solvabilitate ridicata. Dar mai important cred ca este faptul ca rezultatele obtinute arata ca s-a creat o echipa performanta, careia ii multumesc, si impreuna cu care speram ca la editia viitoare sa accedem la categoria superioara de premiere”, a spus Paul Ichim in cadrul Galei.

El a adaugat ca, desi contextul de pe piata finantarilor corporate a fost marcat de actiunea unor factori externi adversi, iar rezultatul agregat al sistemului bancar a fost unul negativ, EximBank a inregistrat un profit net cumulat de peste 90 de milioane de lei in ultimii doi ani. Banca isi continua parcursul pozitiv si in acest an, incheind primul trimestru cu un profit net de aproape 35 de milioane de lei, de cinci ori mai mare fata de cel inregistrat in perioada similara din 2014.

In ceea ce priveste activele bancii, acestea erau la 31 martie 2015 la un nivel de 4,1 miliarde de lei, in crestere cu 5% fata de cel inregistrat la finalul anului trecut, la acestea adaugandu-se expunerile administrate de EximBank in numele si contul statului roman, in valoare de 2,3 miliarde de lei.

EximBank este o institutie specializata care, de peste 20 de ani, se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. A pornit la drum ca agentie de export – institutie care finanteaza companiile nationale implicate in comertul international. In timp, EximBank si-a largit gradual obiectul de activitate astfel ca, in prezent, este o institutie dedicata exclusiv segmentului corporate cu un model de business unic pe piata romaneasca, model care imbina atributiile unei banci comerciale cu activitatea in numele si contul statului.

Instrumentele financiare ale EximBank sunt axate pe trei directii principale de actiune: finantare, garantare, asigurare si se adreseaza oricarui tip de societate comerciala, fie ca este IMM, companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. In prezent banca se concentreaza pe dezvoltarea si consolidarea portofoliului de produse complementare – precum cele de trezorerie, cash management si trade finance, pentru a dezvolta o relatie bancara integrata cu clientii sai.

Banca detine o retea de 20 unitati, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.