EximBank, finantator pentru constructia noii fabrici Prolyte Group

Bucuresti, 10 martie 2016 – EximBank este partenerul financiar pe care compania Prolyte Products, parte a Prolyte Group din Olanda, specializat in realizarea de structuri usoare din aluminiu destinate organizarii de evenimente publice, l-a ales pentru construirea unei noi fabrici la Piatra-Olt, judetul Olt, ce a fost inaugurata astazi oficial.

Investitia totala pentru noua unitate de productie depaseste 18 milioane de lei si a fost realizata in cadrul unui proiect co-finantat din fonduri europene, cu sustinerea EximBank. Constructia fabricii, ce se intinde pe o suprafata de 5.000 metri patrati si care va genera pana la 500 de locuri de munca, a demarat in vara anului trecut.

”Parteneriatul pe care EximBank il are cu Prolyte Group nu este unul foarte lung – colaboram din 2012, dar pot spune ca este unul solid, construit pe capacitatea noastra de a genera solutii financiare personalizate si pe potentialul companiei de a implementa proiecte sustenabile, cu  efecte pozitive atat la nivelul activitatii sale, cat si pe orizontala prin crearea de noi locuri de munca. Finantarea de peste 16 milioane de lei acordata pentru fabrica de la Piatra-Olt completeaza paleta zonelor de acoperite de colaborarea noastra, de la derularea operatiunilor zilnice, dezvoltarea societatii si a activitatii sale de export, pana la atragerea de fonduri europene. Credem ca acest parteneriat confirma inca o data preocuparea noastra strategica de a construi o relatiesolida cu mediul de afacerisi arata ca EximBank este suficient de flexibila pentru a se adapta pietei, asa cum a facut-o in ultimii ani, devenind un partener financiar preferat de business”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Aceasta este cea de-a doua fabrica pe care Prolyte Group o deschide in Romania, dupa cea de la Slatina, unde lucreaza 150 de persoane si care produce structuri usoare din aluminiu destinate organizarii de evenimente publice. Fabrica Prolyte Group de la Slatina este de altfel cea care a livrat scenele si tot decorul metalic al spectacolului Eurovision 2014, precum si pe cele ale concertelor sustinute la Bucuresti de Andre Rieu si Robbie Williams.

Extinderea capacitatii de productie din Romania este parte a strategiei Prolyte Group de a-si transfera treptat productia din Olanda in tara noastra.

”Extinderea capacitatii de productie a fost o etapa necesara in dezvoltarea companiei noastre. Deschiderea acestei noi fabrici este faza finala, si cea mai importanta, a planului de relocare a productiei, care ne va permite sa continuam extinderea si sa ne consolidam pozitia de lider pe piata globala in domeniul in care activam. Pentru noi este important sa continuam investitiile si, astfel, sa ne asiguram clientii ca avem cele mai moderne si eficiente facilitati de productie care le livreaza produse la cele mai inalte standarde si suntem incantati ca am reusit sa gasim in EximBank un partener care sa sustina demersul nostru”, a spus Lambert Bouwmeester, Prolyte Group CEO / Mihai Hlihor, Prolyte Group COO.


Despre Prolyte Group

Compania a fost infiintata in 1991 cu denumirea de Prolyte Products BV si a inceput productia in Romania ca SC Lite Structures-Ro SRL. Din 2010 a devenit parte a Prolyte Group, rezultat al  fuziunii la nivel international a companiilor Prolyte Group BV si Lite Structures Holding. Prolyte Group este unul dintre cei mai mari producatori de schele de aluminiu, scene si solutii structurale din aluminiu. Cu sediul central la Leek, Olanda, un depozit principal in Germania si o unitate de productie in Romania, Prolyte detine o pozitie solida pe piata globala deservind clienti din intreaga lume.

Pentru detalii:                   +40 249 412 530                 www.prolyte. com