EximBank si Adesgo, parteneriat financiar de 6 milioane de euro

Bucuresti, 02 iunie 2016 – EximBank si compania Adesgo, cel mai mare producator de dresuri de dama din Romania, au incheiat un acord financiar in valoare de 6 milioane de euro ce are ca destinatie finantarea activitatii societatii si continuarea investitiilor pentru atingerea obiectivelor sale de business: cresterea volumului productiei si a vanzarilor.

“Adesgo este unul dintre cele mai puternice branduri de pe piata locala, cu o traditie de aproape 90 de ani, si ne bucuram ca prin facilitatile acordate putem sustine trendul de evolutie pozitiva a companiei atat pe piata interna, cat si pe cea internationala, contribuind astfel la continuarea traditiei. Credem ca incheierea acestui parteneriat – cu unul dintre jucatorii emblematici din industria textila – reconfirma faptul ca procesul de modernizare prin care a trecut EximBank a intarit capacitatea bancii de a oferi solutii financiare cu plus de valoare pentru clienti.  Interesul pe care societatile comerciale il manifesta pentru produsele si serviciile noastre este in continua crestere si de aceea vom ramane concentrati pe optimizarea modelului nostru de business pentru a ne consolida pozitia de partener financiar preferat de companii”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Adesgo este cel mai mare producator de dresuri de dama din Romania, cu o capacitate de productie de peste un million de perechi pe luna, adaptandu-se la cele mai variate cerinte din domeniu, si peste 600.000 de articole de lenjerie. Produsele companiei sunt comercializate sub brandul Diamond by Adesgo, a carui popularitate a crescut an de an.

Pachetul financiar acordat de EximBank va fi utilizat de companie pentru finantarea activitatii curente, precum si pentru investitii in reamenajarea unor spatii de productie.

”Ne dorim sa crestem si sa facem performanta si ne straduim sa fim mereu cu un pas inainte. Ne adaptam, schimbam, cream si sa  inovam, dar fara sa ne uitam cele mai de pret valori: sa pastram calitatea produselor pentru care suntem recunoscuti si sa ramanem transparenti in fata clientelor noastre. Suntem convinsi ca trebuie sa crestem in permanenta, sa evoluam si sa ne pastram pozitia ca lideri de piata, iar parteneriatul pe care il avem cu EximBank ne sustine in efortul nostru de atingere a tuturor tintelor de dezvoltare”, a spus Yaron Mund, directorul general al Adesgo.

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Pe parcursul ultimilor trei ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare si si-a dezvoltat si consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care acum intregesc oferta de finantare si garantare. EximBank opereaza o retea comerciala de 20 de unitati.

Despre Adesgo
Fabrica Adesgo s-a nascut in Bucurestiul anilor ’20, pe vremea cand trasurile completau peisajul chic al Micului Paris. Infiintata in 1926, ca proprietate particulara a lui Arthur Drechsel, compania a devenit in 1993 societate pe actiuni cu capital integral privat. In anii 1998-2002, pachetul majoritar a fost cumparat de grupul belgian Bonneterie Bosteels de Smeth N.V., iar in 2010, Loar B.V., parte a grupului Argaman Indutries, a preluat pachetul majoritar de actiuni al companiei crescand exporturile si transformand Adesgo intr-unul din principalii producatori de dresuri si lenjerie din Europa. Compania are peste 200 de angajati si exporta circa 85% din productie, pe piata locala produsele sale fiind comercializate atat in cele sase magazine proprii, cat si in hipermarketuri. Compania a avut in 2015 o cifra de afaceri de 64,6 milioane de lei, in crestere cu 6% fata de anul anterior, si un profit de aproape 15 milioane de lei.

Pentru detalii:                    + 40 21 336 68 10                             contact@adesgo.ro
www.adesgo.ro