EximBank urca pe pozitia a patra in topul factorilor de export

Bucuresti, 18 aprilie 2016 – Cu o cifra de afaceri de 56,6 milioane de euro in 2015, EximBank a urcat pe pozitia a patra in clasamentul factorilor de export din Romania, conform datelor furnizate de Factors Chain International (FCI), cea mai importanta organizatie internationala de profil.

”Pozitionarea noastra in prima parte a clasamentului furnizorilor de factoring de la piata locala, afiliati FCI, este rezultatul eforturilor facute in ultimii trei ani in directia intaririi capacitatii noastre de a genera solutii financiare personalizate, prin prioritizarea nu numai a activitatii de creditare, ci si a serviciilor bancare complementare, cum este factoringul. Companiile ne-au abordat cu mai multa incredere, ceea ce ne-a permis sa inregistram o dinamica permanent ascendenta pe acest segment: cu o dublare a cifrei de afaceri pe factoring extern, am reusit ca, la nivel agregat, in 2015, sa realizam un rulaj total de trei ori mai mare fata de 2014. In prima parte a acestui an continuam acelasi parcurs astfel ca suntem optimisti in privinta rezultatelor pe care le vom inregistra la finele lui 2016”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Conform datelor Factors Chain International, in 2014, EximBank a ocupat pozitia a cincea in clasamentul factorilor de export, cu o valoare a facturilor cesionate de exporatori de 21,8 milioane de euro. Banca este membra a FCI din 2013.

Pe parcursul anului trecut, activitatea EximBank s-a concentrat pe oferirea a doua tipuri de produse – factoring de export fara regres si factoring intern (cu si fara regres), operatiunile de factoring international detinand ponderea cea mai importanta in cifra de afaceri a bancii (85%).

In ceea ce priveste profilul clientilor, flexibilitatea ofertei si avantajele acesteia – faptul ca finantarea poate fi de pana la 100% din valoarea nominala a facturii,precum si rapiditatea in procesarea solicitarilor – au atras companii care se incadreaza atat in categoria entitatilor de tip corporate, cat si intreprinderi mici si mijlocii, firmele mici fiind cele mai active (cu o pondere de 69% in portofoliul de clienti).

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Pe parcursul ultimilor trei ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare si si-a dezvoltat si consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring.

Detalii despre produsele oferite se pot obtine prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau scriind la informatii@eximbank.ro.