Ovidius – Servicii medicale de ultima generatie

Va vom relata in cele ce urmeaza povestea unei familii care a reusit sa se impuna in domeniul afacerilor: Nicoleta Septar – medic de succes si director medical al uneia dintre cele mai prestigioase centre medicale din Buzau si Tolii Septar – care se ocupa de managementul spitalului.

“La intrebarea ce imi doresc sa devin cand o sa fiu mare, raspundeam intotdeauna, sigura pe mine, ca imi doresc sa fiu doctor. Tin minte ca in copilarie imi placea sa fac injectii papusilor, iar la liceu m-am pregatit foarte constiincios pentru a intra la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, unde era o concurenta acerba, intrucat imi doream enorm sa intru. Am depus mult efort pentru a atinge un echilibru profesional insa pot spune ca acest fapt se datoreaza si familiei mele careia ii multumesc pentru tot sprijinul”, spune Nicoleta Septar, directorul medical al Spitalul Buzau – Clinica Medicala Ovidius, unitate spitaliceasca cu paturi cu internare continua si de zi, ambulator de specialitate, laborator si baza de recuperare medicala.

Clinica poarta numele fiului celor doi antreprenori – Ovidiu, de care parintii sunt extrem de mandri.

Dupa ce a terminat medicina in 1995, Nicoleta s-a specializat in ecografie 4D, iar, in 2000, in medicina de familie, profesand din 2005 ca medic primar de medicina de familie si lucrand apoi  in cadrul unui cabinet medical privat specializat in diagnosticare prin ultrasonografie.

Proiectul Centrului Medical Ovidius dateaza din iulie 2014.

“Am facut eforturi financiare mari sa achizitionez un ecograf super performant si un spatiu potrivit in care sa imi desfasor activitatea. Oamenii din Buzau au fost foarte deschisi si ne-au calcat pragurile cu incredere. Treptat, treptat, ne-am format o clientela si ne-am castigat renumele in zona dar si in zonele limitrofe, avand clienti din Vrancea, Braila, Prahova. In mai putin de un an, am inregistrat profit mai mult decat ne asteptam, marja ajungand la 24.5%”, explica Nicoleta Septar.

Astfel, clinica a functionat timp de un an doar cu sectia de ecografie si ecoplastie dotata cu echipamente de ultima generatie, de origine canadiana, si a facut demersuri sa incheie contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate Buzau si Casa OBSNAJ care s-au si concretizat de altfel. Gama de servicii oferite pacientilor era una variata: ecografii specializate 3D-4D, abdominale si colon, ecografie de tiroida, san, ovar, testicul, prostata, elastografie cu micro-bubles, o procedura non-invaziva cu precizie in depistarea tumorilor maligne mult mai ieftina decat tomografia sau PET care depaseste investigatia tomografica radianta, ecografie musculoscheletala, ecografie Doppler pe vase mari, Doppler pulsat si Power Doppler si ecografie cardiaca.

Ulterior, in 2016, o data cu achizitionarea unui nou spatiu, au trecut si la prestarea unor servicii spitalicesti, clinica Ovidius ajungand la statut de spital. „Cu profitul inregistrat si cu putine economii, in 2016 am achizitionat al doilea spatiu, mai incapator, pe strada Col. Ion Buzoianu, nr 14 bis. Am discutat cu diversi colegi de breasla de specializari diferite, care imi sunt si prieteni, prilej cu care le-am lansat invitatia sa faca parte din proiectul meu, acela de a crea o clinica holistica. Acestia au raspuns pozitiv si in prezent clinica este dotata cu o sectie de neurologie si una de cardiologie, cu 28 de paturi precum si cu un laborator de analize medicale. Stim cu totii despre existenta, in multe situatii, a acelei bariere pacient-medic, sau a fricii de boala, de diagnostic si ne straduim sa eliminam aceste temeri si ingrijorari ale pacientilor, oferindu-le respect, prietenie, intr-un cadru amenajat cu drag, cu mobilier confortabil, spatii luminoase si multe flori”, ne-a impartasit Nicoleta Septar.

In cadrul clinicii exista de asemenea si optiunea de a beneficia de servicii de spitalizare de zi dedicata acelora care au nevoie de investigatii si consultatii pe parcursul a 8-12 ore. Pacientii se prezinta dimineata, li se recolteaza probe biologice, li se fac radiografii, ekg, ecografii si cu rezultatele astfel obtinute in cateva ore, se trece la consultatii, ziua incheindu-se cu consultatia finala la medicul generalist care va pune un diagnostic. “Acest lucru este pentru noi o onoare, intrucat suntem o clinica mica ce a reusit sa fie devansata in cadrul statisticilor doar de un spital de renume din Capitala“. Insa ceea ce este poate cel mai important este ca pot beneficia de aceste servicii de ultima generatie in mod gratuit toti asiguratii care se prezinta cu bilet de trimitere pentru internare, ceea ce este un mare atu. Noul spital detine si o sectie de electro-fizio-magneto, cu bai galvanice si kinetoterapie, care poate primi aproximativ 84 de pacienti zilnic. Nicoleta Septar a gandit si un sistem de consultatii in privat cu medici specialisti atat din Buzau, cat si din Spitalul Militar Central, Spitalul Coltea, Fundeni si alte spitale consacrate.

Ca drumul ales a fost unul bun, o arata si cifrele: daca la un an de la infiintare, cifra de afaceri era in jur de 20.000 de lei, in 2017 deja vorbim de aproape doua milioane de lei.  

Desi succesul este vizibil, Nicoleta si Tolii, animati de avantul caracteristic unor antreprenori curajosi si pasionati, nu se multumesc doar cu atat. “Estimam ca in 2019 sa incepem un nou proiect de amploare pentru construirea unui nou spital. E vorba de o investitie de aproximativ trei milioane de euro din care 2,1 milioane prin fonduri europene, iar restul reprezinta contributia noastra. Sunt foarte incantata de proiectul acesta pentru ca va fi de un real ajutor persoanelor care vor beneficia de acest tip de servicii“.

Spitalul va avea aproximativ 148 de paturi in sectii precum Gerontologie si cronici cu ingrijire prelungita, Medicina Interna, Cardiologie, Oncologie si a fost gandit pentru a rezolva nevoile urgente de diagnosticare, reusind astfel sa degreveze spitalele de urgenta judetene.