IMM Invest: EximBank finanteaza compania agricola Byanca Plai

EximBank a acordat o finantare in valoare de doua milioane de lei, in cadrul programului IMM Invest, companiei Byanca Plai – una dintre cele mai importante companii agricole din judetul Botosani, fonduri care vor sustine derularea activitatii curente a societatii.

Byanca Plai a fost infiintata in 2007, iar in prezent exploateaza circa 2.800 de hectare de teren in nordul judetului Botosani. Pe terenurile pe care le exploateaza, societatea cultiva in special porumb, grau, floarea soarelui, soia, iar, din acest an, Byanca Plai cultiva si sfecla de zahar.

Baza principala de depozitare a companiei este situata la Dragalina – unde detine uscator de cereale, trei hale de depozitare si o baza de conditionare a cerealelor, dar mai opereaza si o baza de depozitare si in comuna Cotusca. In 2019, Byanca Plai a inceput constructia unui nou spatiu de depozitare a produselor agricole la sediul din Dragalina. Compania a investit constant in tehnologie astfel ca dispune de un parc tehnic compus din echipamente de ultima generatie (13 tractoare, 3 combine specifice fiecarei recolte, precum si utilajele specifice de prelucrare si semanare a pamantului etc.). Byanca Plai are 25 de angajati si inregistra la finele anului 2020 o cifra de afaceri de 19,6 milioane de lei.

”Anul trecut ne-a adus in fata unui context neasteptat, generat de pandemia de COVID-19, care a reprezentat pentru noi o provocare si, in acelasi timp o oportunitate. Am reusit sa depasim cu bine aceasta perioada dificila, insa, pentru ca in agricultura este nevoie permanent de capital de lucru, am decis sa exploatam aceasta oportunitate oferita de programul IMM Invest si suntem bucurosi ca, avand suportul EximBank, am reusit sa accesam aceasta finantare care ne permite sa continuam sa ne derulam activitatea si sa ne consolidam pozitia pe piata”, a spus Mihai Stredie, administratorul Byanca Plai.

EximBank participa la programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii – IMM Invest, derulat de statul roman pentru atenuarea efectelor economice negative ale pandemiei COVID-19.

Prin implicarea in acest program guvernamental, EximBank ofera companiilor posibilitatea de a accesa finantari care sa asigure lichiditatile necesare pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii in conditii speciale: zero comisioane aferente creditarii, zero dobanda (in urma incasarii ajutorului de stat) pe o perioada determinata de timp si cu posibilitatea prelungirii, precum si de o structura flexibila de garantare in completarea garantiei de stat. Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10 mil. lei pentru investitii si pana la 5 mil. lei pentru capital de lucru. Pentru detalii: informatii@eximbank.ro.