IMM INVEST: EximBank finanteaza Poltergeist, jucator de top pe piata instalatiilor din vestul tarii

EximBank si compania Poltergeist din Timisoara, unul dintre principalii jucatori de pe piata instalatiilor din zona de vest a tarii, au incheiat un acord de finantare, in cadrul programului IMM Invest, in valoare de trei milioane de lei, facilitatea avand ca destinatie sustinerea derularii activitatii curente.

Poltergeist este o societate cu capital 100% autohton, infiintata in anul 1998, care si-a castigat de-a lungul timpului un statut important in sectorul instalatiilor, devenind dintr-o firma locala, una regionala, cu afaceri de 148,5 milioane de lei in 2019.

Compania comercializeaza materiale de instalatii sanitare si electrice, precum si materialel de constructii prin reteaua proprie de magazine Euroinstal.

Primul magazin al societatii a fost inaugurat  in 2001, iar, un an mai tarziu, au mai fost deschise alte trei. Datorita cererii din ce in ce mai mare de produse de uz casnic  si necesitatii de diversificare a produselor, in 2004 au mai fost inaugurate alte trei magazine. Compania a continuat sa-si extinda reteaua comerciala astfel ca, in prezent, opereaza 20 magazine si 5 depozite prin intermediul carora se efectueaza distributie in sistem en-gros, principalele orase de desfacere fiind Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Bucuresti, Sibiu si Sannicolau Mare.

Odata cu cresterea capacitatii de desfacere, compania si-a majorat si numarul de angajati pana la 221 si si-a dezvoltat flota auto detinand 25 autoutilitare pentru aprovizionare si distributie la clienti, precum si 61 autoturisme destinate agentilor comerciali.

”Ne-am stabilit cu obiective strategice mentinerea cotei de piata pe segmentul materialelor de instalatii sanitare si electrice si al materialelor de constructii, precum si diversificarea activitatii prin largirea domeniului conex de prelucrare a fierului si suntem increzatori ca, dincolo de continuarea desfasurarii activitatii, finantarea acordata de EximBank creeaza si contextul atingerii tintelor de dezvoltare stabilite”, a spus Laurentiu Dragota, administratorul Poltergeist.

EximBank participa la programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii – IMM Invest, derulat de statul roman pentru atenuarea efectelor economice negative ale pandemiei COVID-19.

Prin implicarea in acest program guvernamental, EximBank ofera companiilor posibilitatea de a accesa finantari care sa asigure lichiditatile necesare pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii in conditii speciale: zero comisioane aferente creditarii, zero dobanda (in urma incasarii ajutorului de stat) pe o perioada determinata de timp si cu posibilitatea prelungirii, precum si de o structura flexibila de garantare in completarea garantiei de stat. Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10 mil. lei pentru investitii si pana la 5 mil. lei pentru capital de lucru.