IMM Invest: EximBank finanteaza extinderea Tellurium Chemical

EximBank a acordat companiei timisorene Tellurium Chemical o finantare in valoare de cinci milioane de lei, in cadrul programului IMM Invest, fonduri care vor sustine achizitia si amenajarea unei noi hale de servicii si de depozitare.

Tellurium Chemical, parte a grupului de companii Glissando, care activeaza in domeniul furnizarii de inputuri pentru agricultura, este specializata in productia de pesticide si ingrasaminte. Odata insa cu declansarea pandemiei COVID-19, compania si-a schimbat strategia de business investind si in productia unei game de dezinfectanti.

Astfel, folosindu-si expertiza, Tellurium Chemical a dezvoltat si a lansat pe piata, in luna aprilie 2020, gama de produse “SANITELL”, destinata atat domeniului medical, cat si consumatorilor casnici si industriali. Considerata de oficialii companiei drept ”aportul nostru la eforturile de combatere si diminuare a efectelor pandemiei COVID-19”, gama de produse SANITELL include gel igienizant pentru maini, solutie igienizanta pentru maini, solutie igienizanta pentru suprafete si un sapun lichid igienizant, realizate dupa formularea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Productia noua de biocide si igienizanti a fost foarte bine primita de piata astfel ca societatea a decis ca este necesara extinderea productiei.

”Suntem incantati ca, avand sprijinul EximBank, vom putea derula un nou proiect de investitii ce ne va propulsa intr-o noua etapa de dezvoltare si consolidare a businessului. Prin noua investitie ne dorim sa mutam o parte din liniile de productie din Timisoara, deoarece spatiile actuale pe care le detinem au devenit insuficiente si improprii extinderii activitatii. In noul spatiu, linia de productie va fi organizata astfel incat sa crestem eficienta si, in acelasi timp, sa facem economie atat de timp, cat si de consumabile. De asemenea mizam si pe obtinerea unei flexibilati pentru  modificari de fluxuri de productie atunci cand se face trecerea de la o gama de produse la alta”, a spus Ioan Biianu, fondatorul grupului Glissando.

EximBank participa la programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii – IMM Invest, derulat de statul roman pentru atenuarea efectelor economice negative ale pandemiei COVID-19.

Prin implicarea in acest program guvernamental, EximBank ofera companiilor posibilitatea de a accesa finantari care sa asigure lichiditatile necesare pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii in conditii speciale: zero comisioane aferente creditarii, zero dobanda (in urma incasarii ajutorului de stat) pe o perioada determinata de timp si cu posibilitatea prelungirii, precum si de o structura flexibila de garantare in completarea garantiei de stat.Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10 mil. lei pentru investitii si pana la 5 mil. lei pentru capital de lucru. Pentru detalii: informatii@eximbank.ro.