IMM Invest: EximBank sustine activitatea Kazinst Grup, cea mai importanta companie de instalatii din Moldova

EximBank a acordat o linie de credit  in valoare de 5 milioane de lei, in cadrul programului IMM Invest, companiei vasluiene Kazinst Grup, unul dintre cei mai importanti distribuitori de echipamente si accesorii de instalatii sanitare si echipamente de climatizare si incalzire din zona Moldovei.

Fondurile alocate sunt destinate sustinerii defasurarii activitatii curente a societatii in contextul dificil generat de pandemia COVID-19.

Kazinst Grup este un business 100% romanesc creat de Bogdan Ilisei, in 2010, o afacere care an de an a crescut constant, pana la afaceri de aproape 45 de milioane de lei la finele anului 2019.

Compania, care in prezent comercializeaza centrale termice, cazane pe lemne si boilere, instalatii de aer conditionat, instalatii termice si produse sanitare sau pentru amenajari interioare (tapet, gresie si faianta) sub brandul Kazan, si-a inceput activitatea cu un punct de lucru in Vaslui. Dupa doar patru ani, societatea s-a extins la nivel regional prin deschiderea unui depozit si a unui showroom in Iasi. Un an mai tarziu, compania a inaugurat un nou punct de lucru la Barlad.

Expansiunea accelerata a determinat compania sa treaca granitele deschizand in 2018 doua depozite si showroom-uri in Republica Moldova, la Chisinau. Apoi, in 2019, Kazinst Grup s-a extins la nivel national prin inaugurarea a trei puncte de lucru  – unul cu depozit la Negresti si doua in Cluj , unul dintre acestea avand si showroom.

Si tot din 2019, pentru a se alinia la tendintele de consum, compania a dezvoltat o platforma de vanzari on-line – kazan.ro – facilitand astfel accesul rapid la produsele sale unui public mult mai larg. In plus, platforma este una interactiva, permitand instalatorilor sa primeasca comenzi, dar si sa fie evaluati in functie de serviciile prestate.

”In aceasta perioada atipica, accesul la finantare ramane o prioritate si o preocupare  pentru orice companie, iar noi suntem incantati ca am reusit, cu sprijinul EximBank, sa beneficiem de o finantare in cadrul programului IMM Invest. Este o facilitate care ne permite sa continuam sa ne derulam activitatea in ciuda provocarilor actuale si sa urmarim obiectivele stategice pe care ni le-am stabilit, respectiv consolidarea pozitiei pe piata de profil si dezvoltarea activitatii de distributie atat pe plan local, cat si in afara tarii. De exemplu, anul acesta ne dorim sa ajungem la Piatra Neamt”, a spus Bogdan Ilisei, administratorul Kazinst Grup.

EximBank participa la programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii – IMM Invest, derulat de statul roman pentru atenuarea efectelor economice negative ale pandemiei COVID-19.

Prin implicarea in acest program guvernamental, EximBank ofera companiilor posibilitatea de a accesa finantari care sa asigure lichiditatile necesare pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii in conditii speciale: zero comisioane aferente creditarii, zero dobanda (in urma incasarii ajutorului de stat) pe o perioada determinata de timp si cu posibilitatea prelungirii, precum si de o structura flexibila de garantare in completarea garantiei de stat.Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10 mil. lei pentru investitii si pana la 5 mil. lei pentru capital de lucru. Pentru detalii: informatii@eximbank.ro.