ANA are dulce pentru toti pofticiosii!

Dulciurile sunt tentatia de zi cu zi care ne insenineaza si cea mai posomorata zi, oricat de mult ar ingrasa. Fiecare inghititura spune o poveste in Cofetariile Ana State, pe care o poti intelege cu adevarat doar dupa ce ai savurat lingurita dupa lingurita. Vitrinele din locatia de vis-a-vis de Hotel Prahova si din strada Lupeni, in piata Anton din Ploiesti, te indeamna sa le calci pragul. „Te intampinam cu produse deosebite pentru evenimente speciale. Fie ca este vorba de o aniversare, o nunta sau un botez, o intalnire de afaceri sau o surpriza pentru cineva drag, aici gasesti prajituri si torturi care impresioneaza prin multitudinea de arome si culori”, este mesajul de promovare de pe pagina de Facebook

Gabriel si Ana Vasilica State sunt oamenii din spatele conceptului, cu o experienta in domeniul produselor de panificatie si patiserie de mai bine de 20 de ani. “In 1995, in virtutea avantului intreprinzator specific perioadei, am deschis o brutarie, painea fiind alimentul de baza pe mesele romanilor. Din pacate, a trebuit sa renunt la ea in 2014, intrucat nu mai era rentabil. Dulciurile au reprezentat intotdeauna pasiunea mea si cu siguranta acest lucru m-a motivat sa devin cofetar si sa transform brutaria in laborator de cofetarie”, ne-a povestit maestrul cofetar.

Pe website-ul firmei gasiti o multitudine de sortimente de cofetarie, patiserie, bombonerie, gelaterie si candy bar, monoportii de prajituri fine ce contin diverse combinatii de mousse, insertii de fructe , blat si glazura oglinda, menite sa indulceasca orice moment din viata unui om.

Daca esti un mare amator de inghetata, Cofetariile Ana State te indeamna sa gusti inghetata artizanala si deserturile cu inghetata, oferind o paleta larga de gusturi, culori si combinatii. Pana si produsele de patiserie reusesc sa ii ademeneasca si pe cei mai mofturosi clienti, intrucat aceste dulciuri sunt comparabil mai sanatoase prin prisma materiilor prime de inalta calitate folosite: unt in loc de margarina, oua pasteurizate, coloranti naturali, lapte proaspat, ciocolata belgiana, unt de cacao si fructe.

”La inceput ne-a fost destul de greu, pentru ca eram noi pe o piata in care altii s-au impus inca din anii 90. Am fost constient ca pentru a-mi forma o clientela fidela trebuie sa vin cu ceva novator, asa ca am ales sa merg pe principiul calitatii, in detrimentul cantitatii. Am ramas fidel retetelor care se bazeaza pe ingrediente 100% naturale, fara E-uri. In tot acest timp mi-a fost alaturi sotia, Ana, fara de care nu stiu cum m-as descurca. Ea gestioneaza cam tot: clienti, productie, livrari, furnizori”, spune Gabriel State.

Pentru a tine pasul cu exigentele tot mai mari ale clientilor, antreprenorul a urmat numeroase cursuri de specializare in tari precum Franta sau Italia. „Am invatat de la cei mai buni maestri cofetari sa fac produse de top, care au castigat premii internationale. Acum, acestea pot fi savurate si la Ploiesti”.

Un aspect deosebit al acestei cofetarii este complexitatea produselor pe care le puteti gasi in vitrine, de la produse traditionale care redau gustul dulciurilor copilariei, la torturile si prajiturile fara zahar sau cele vegane si toate preparate exclusiv pe baza ingredientelor naturale.

„Am inceput sa inlocuim zaharul cu stevia, un indulcitor apreciat pentru ca nu are calorii, nu are carbohidrati si are indice glicemic zero. Vrem sa aratam ca dulciurile pot fi si sanatoase, iar despre conservanti si coloranti artificiali nici nu poate fi vorba”, intareste si Ana State povestea lor de succes.

Asadar cei ce intra pe usa cofetariei nu se vor putea simti vinovati intrucat dulciurile preparate sunt chiar sanatoase. Cand sotii State au pornit afacerea, in cofetariile lor predominau prajiturile traditionale, precum savarina, ora 12 sau eclerul. Acum, printre zecile de produse regasim prajitura vegana, tortul indian sau mouss-urile de tot felul.

”Pot spune ca la moda este mouss-ul de ciocolata pentru care folosim ingrediente din Belgia si Franta. Sunt scumpe, dar calitatea face diferenta”. Prajitura preferata ramane cea indiana, cu infuzie de ceai si bergamota, un fruct celebru mai ales pentru notele de arome. Clientii fideli ai cofetariilor Ana State au fost cuceriti in sezonul estival trecut de gustul inghetatei artizanale preparate de Gabriel State, dupa ce a fost in Italia sa afle secretul „gelateriei” adevarate.

„M-am indragostit de <gellato> pe care il mananci pe stradutele din Italia si am vrut sa aflu reteta, asa ca am mers direct la sursa. Marea filosofie consta in ingredientele folosite si pentru aceasta laptele natural si fructele sunt esentiale, fara conservanti sau emulgatori care maresc termenul de valabilitate pana la 24 de luni. Inghetata noastra este fresh, se poate consuma doar in cateva zile” sustine acesta.

Statistic vorbind, in anul 2000, firma era inregistrata doar cu 5 angajati, cu o cifra de afaceri de 65.000 lei si doar cu 207 lei profit inregistrat, pentru ca, in 2016, cifra de afaceri a firmei sa se ridice la aproape 3,5 milioane de lei, 42 de angajati si doua sedii, dar si sute de recenzii pozitive pe pagina de Facebook.

Raportandu-se la viitorul apropiat, Gabriel si Ana State au planuri mari. Ei construiesc un laborator care va fi printre cele mai moderne din tara. Clientii vor avea astfel posibilitatea de a urmari direct cum se prepara produsele delicioase, iar aici vor fi scoliti si viitorii cofetari.

„Clientul va putea vedea in direct cum preparam dulciurile, iar laboratorul va avea si un punct de desfacere, direct la sursa. Colaboram deja cu fostul UCECOM pentru a forma cofetari adevarati, care din pacate nu se mai regasesc in prezent pe piata de la noi. Imi doresc sa le impartasesc chiar eu tainele pasiunii pentru dulciurile de calitate si sa ii determin sa iubeasca aceasta profesie” marturiseste maestrul cofetar.

Toate recenziile tin sa evidentieze tinuta profesionala a angajatilor firmei Ana State si gustul excelent al produselor. Carmen Avramescu, scria pe 18 martie a.c.: „Excelent tortul, nici nu speram sa gasesc un tort atat de gustos si frumos fara comanda in prealabil. Comunicare excelenta si produsul de asemenea. Multumim!”. Cel mai mare tort marca „Ana State” a fost unul de nunta, de 45 de kg, iar cea mai neobisnuita forma de tort a fost un bust, solicitat de o doamna la aniversarea de 40 de ani a sotului sau.

Cand nu urmeaza cursuri de specializare sau nu prepara dulciuri, Gabriel se refugiaza in natura, fiind un pasionat de vanatoare si pescuit. Isi iubeste enorm sotia, fara de care ar fi „terminat”, dupa cum recunoaste, si pe cei doi copii. Regreta ca, pana acum, niciunul nu pare interesat sa le calce pe urmele de cofetari, dar timpul nu este pierdut.

Mai multe despre Cofetariile Ana State