Informare clienti

 

La 31 decembrie 2020 s-a incheiat perioada de tranzitie pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeana. Aceasta inseamna ca, in prezent, Regatul Unit este in mod oficial o tara terta si ca legislatia UE, cu exceptia legislatiei specifice schemelor de decontare SEPA, nu i se mai aplica.

In acest context, incepand cu 01 ianuarie 2021, Regatului Unit (Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord) si Gibraltarului i se vor schimba regulile de decontare a platilor, astfel:

  • pentru platile in EURO in SEE ramane inca valabila schema SEPA, cu comisionare tip SHA, fara deducere de comisioane din suma transferului;
  • pentru platile in alte valute decat EUR, decontarea se va face prin banci de corespondenta (prin mesaje SWIFT) ,  avand posibilitatea de a se alege tipul de comision: OUR/BEN/SHA.

Mentionam faptul ca, pentru actualizarea informatiilor, cat si pentru deconta­rea anumitor tranzactii, este posibil sa va solicitam informatii aditionale, conform legislatiei privind spalarea banilor si combaterea terorismului.

Va multumim si nu ezitati sa ne contactati pentru orice detalii suplimentare.

BANCA COMERCIALA
FONDURI DE STAT