FEEL FIT – Minte sanatoasa in corp sanatos, un slogan care a marcat familia Baier

Traim intr-o epoca in care sloganul „live healthy” este intalnit pe buzele tuturor, devenind mantra secolului 21. Ce presupune totusi acest stil sanatos? In mod necesar o dieta alimentara echilibrata, cu alimente cat mai aproape de starea lor naturala, si, bineinteles, miscare. Descartes definea miscarea ca energie, viata, asadar refularea omului modern dupa o zi incarcata se va face in sala de sport.

Daca se intampla sa locuiesti in orasul unde salasluieste parca in atemporalitate simbolul medieval unanim cunoscut si peste hotare, Cetatea Sighisoarei, poti deja sa te consideri o persoana norocoasa. Daca te mai numeri si printre adeptii unui stil de viata sanatos, un loc in care sa te mentii in forma este Feel Fit, considerata sala de sport numarul 1 pe piata din domeniu din Sighisoara, nascuta din pasiunea pentru sport a familiei Baier, Hans si Nicoleta.

„Ideea ne-a venit in 2008, cand am inceput sa concepem programele FeelFit, astfel incat sa corespunda celor mai exigente gusturi. Oamenii au inceput sa fie din ce in ce mai preocupati de felul in care arata probabil datorita faptului ca zilnic suntem bombardati cu imagini din media care ilustreaza siluete perfect conturate ale personajelor din lumea showbiz-ului, care recomanda propriul lor stil de viata ca model de urmat pentru cei care doresc sa arate la fel. Astfel, sala de sport a devenit o dulce corvoada pentru a ne mentine in standardele de sanatate si frumusete impuse in prezent. Exista o dorinta tot mai accentuata a oamenilor de a face miscare, lucru care se reflecta cel mai bine si in cifra noastra de afaceri. De exemplu, in 2016 am avut o crestere de peste 30% fata de 2014”, povesteste Hans Baier, fondatorul si administratorul FeelFit.

Cei 1.200 de metri patrati pusi la dispozitie sunt accesorizati la standarde premium quality,  pentru a satisface asteptarile oricarui mofturos. “Am incercat sa cream din proiectul nostru o oaza de relaxare, prin numeroasele facilitati pe care le punem la dispozitie: o sala de fitness si cardio, dotata cu aparatura profesionala de ultima ora si cu greutati incorporate sau libere si o sala de cursuri de 300 mp, accesorizata intocmai cu free weights, saltele, corzi pentru sarit, steppere, mingi medicinale. Tae-Bo, Pilates, Fit Ball, Steel Tonic, Aerobic, Zumba, Box Step, Steel Training, Total Body Workout sunt cursuri adaugate pe parcurs, in functie de solicitarile venite din partea clientilor nostri. Una dintre directiile strategice de-a lungul acestor ani a fost sa investim periodic – pe langa logistica, mai ales in forta de munca. Avem antrenori specializati si noi insine ne implicam”, adauga si Nicoleta Baier.

Ea spune  ca „antrenamentele personale sunt foarte cautate de membrii clubului datorita rezultatelor excelente obtinute de cei care au apelat la acest tip de serviciu. Aceste rezultate au fost posibile datorita antrenorilor nostri, care au o vasta experienta in domeniu. Ambientul este de asemenea foarte important. Investim in sonorizare si climatizare foarte mult. Muzica atent selectionata alunga oboseala si iti impune un ritm, o disciplina de lucru, muzica te motiveaza cel mai mult atunci cand ai tinde sa abandonezi. Exista si un bar sportiv in care cei interesati pot regasi produsele Energybody cunoscute pentru capacitatea lor de a hrani corpul cu antioxidanti, vitamine, minerale si proteine, atat inainte cat si dupa antrenamente”.

Si pentru ca au anticipat ca timpul va fi din ce in ce mai pretios si multi dintre clienti vor dori sa aiba “la pachet” si alte facilitati, cei doi antreprenori si-au dezvoltat businessul si pe nisele de masaj, solar, sauna, jacuzzi, fizioterapie, reflexoterapie si recuperare medicala.

“Credem in loializarea clientilor si in teoria ca cine este multumit o data va reveni permanent. Avem inca multe de spus…si ca si planuri de viitor intentionam sa ne extindem pe zona oferii de pachete motivationale pentru companii care la rindul lor sa isi trimita angajatii sa faca sport, dar si pe segmentul copiilor si adolescentilor pentru ca, din pacate, in scoli avem din in ce mai putin sport”, conchide Nicoleta Baier.

Mai multe despre Feel Fit