Sterk Plast: Life in plastic is fantastic!

Faceti un exercitiu cand sunteti acasa si incercati sa vizualizati toate obiectele din plastic pe care le aveti in bucatarie (de la farfurii si castroane, la strecuratoare, storcatoare de fructe, seturi de cutii alimentare pentru depozitare, cos pentru paine, palnie, cani, pahare, scrugator de vase, etajere, borcane pentru condimente sau suport pentru tacamuri), in baie (sapuniera, cos de rufe, lighean, rame pentru toaleta, baite si olite pentru copii, umerase etc), in curte (galeata, ghivece, jardiniere, masa, scaune sau stropitoare) sau in camara (butoaie, bidoane sau canistre). De ce ati face un astfel de exercitiu? Pentru ca este foarte probabil ca o mare parte din acestea (nu zicem chiar toate, desi nu ar fi exclus) sa fie produse la Medgidia de compania Sterk Plast.

Sterk PLast si-a inceput activitatea in septembrie 2000 avand ca obiect principal de activitate fabricarea produselor din material plastic de uz casnic si gospodaresc. Este o afacere de familie in care asociatii sunt Suleiman Islambay si Haci Vural – cetateni turci stabiliti de mai bine de 20 de ani in Romania.

Initial, compania si-a desfasurat activitatea in Constanta, productia fiind realizata in conditii modeste, cu numai 10 angajati. Calitatea produselor, gama tot mai variata de produse oferite si adaptarea pretului la cerintele pietei – au fost insa principalii factori care au facut ca societatea sa se dezvolte permanent si au adus-o in randul celor mai importanti jucatori pe piata produselor din mase plastice din Romania.

”Societatea noastra a prosperat progresiv iar astazi isi desfasoara activitatea la Medgidia intr-un spatiu cu o suprafata de 14.000 mp cu un personal de peste 250 angajati. Punand inca de la infiintare in prim plan satisfactia partenerilor nostri, impreuna cu distribuitorii nostri al caror numar creste constant, ne-am dezvoltat si am devenit lideri de piata”, spun reprezentatii companiei.

Activitatea Sterk Plast poate fi sintetizata astfel: 5.000 de autocamioane incarcate anual cu 30 de milioane de articole. Asa ca, nu este greu de conceput ca societatea a atins in 2015 vanzari de peste 86 de milioane de lei, cu 10 milioane de lei peste nivelul inregistrat in anul anterior.

Cererea tot mai mare pentru produsele Sterk Plast a determinat compania sa gaseasca solutii atat pentru modernizarea fluxului tehnologic, cat si pentru cresterea capacitatii de productie. Societatea a demarat in 2015 constructia unei noi hale ce va fi utilizata atat pentru productie, cat si pentru depozitare. Noua hala face parte dintr-un proiect complex al societatii de extindere treptata ce presupune in final constructia unei hale de aproximativ 18.000 mp.

”Cu o politica de pret competitiva si cu produse de calitate, am reusit sa avem un numar semnificativ de clienti, iar societatea noastra a devenit un etalon in acest sector pe piata din Romania. Cu diversitatea produselor, calitatea, pretul competitiv si puterea superioara de productie pe care o detinem, inaintam cu pasi siguri catre cresterea volumului de export”, mai spun oficialii firmei. Produsele Sterk Plast sunt deja comercializate pe piete precum Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova si Rusia.

Cat priveste performantele tehnologice, compania a trecut din 2009 la fabricarea de produse din plastic obtinute prin suflare folosite pentu stocare si ambalare (bidoane, canistre si cutii de diferite volume si culori). De altfel, Sterk Plast a fost premiata in repetate randuri pentru inovatie si creativitate detinand peste 200 de patente pentru produsele dezvoltate. ”Intr-un interval de trei ani de exemplu, compania a obtinut certificate de inregistrare pentru o marca si 30 de desene si modele industriale si a depus 12 cereri de inregistrare pentru desene si modele”.

Mai multe despre Sterk PLast