MOULDING PAINTING ROM – Formula succesului: experienta italiana si pricepere romaneasca

Intre 1990 si 2004, industria judetului Brasov a scazut dramatic pe masura ce fabricile din timpul comunismului se inchideau sau isi reduceau activitatea. Pe ramasitele fostelor fabrici Tractorul si Rulmentul s-au ridicat insa treptat alte unitati de productie, in special in domeniul componentelor auto, investitorii romani si straini absorbind o buna parte a fortei de munca bine cali­fi­cata.

De aceasta oportunitate au profitat si fondatorii Moulding Painting Rom – cinci specialisti romani si italieni – care, in 2004, au pus bazele unei companii specializata in turnarea de componente din material plastic pentru industria auto si inscriptionarea acestora.

”Aceasta solidaritate a armonizat experienta de peste 20 de ani a partenerilor italieni cu extraordinara capacitate productiva a partii romane, iar astazi, dupa 13 ani de activitate, putem spune ca am reusit sa implementam cu succes ideea de la care a pornit afacerea: aceea de a livra unor producatori din Europa servicii cu garantia si calitatea producatorilor occidentali”, spun reprezentantii firmei.

Moulding Painting Rom este specializata in turnarea unor componente din material plastic, precum si inscriptionarea si montarea acestora, cu precadere pentru industria auto. Mai exact compania produce elemente din plastic pentru interiorul automobilelor cum ar fi prize de curent sau brichetele pentru aprinderea tigaretelor si diverse componente pentru senzori.

Intreaga productie a societatii este destinata pietei externe, principalii parteneri fiind firme membre ale Automotive Group, specializat in furnizarea de produse pentru vehicule.

Din 2004 pana in prezent actionarii au realizat investitii in dezvoltarea capacitatii de productie fiind extinse zonele de operare spre turnare, imprimare tampon, asamblare, depozitare si birouri. Unitatea de productie a societatii functioneaza intr-un spatiu de circa 1.000 mp situat in zona industriala a Brasovului, iar de buna desfasurare a activitatii se ocupa o echipa de 70 de persoane cu inalta calificare.

”Tehnologiile utilizate au fost importate din Italia si Germania – masinile de turnat sub presiune, uscatoarele de granule, masinile de inscriptionat prin procedeul de tampografiere si hot stamping – toate acestea facilitand desfasurarea procesului de productie in siguranta totala, dar, mai ales, la un inalt grad calitativ. Aceastea sunt de fapt si elementele care ne-au permis sa obtinem cu usurinta o pozitie importanta pe piata componentelor din plastic, iar toate acestea in numai doi ani”, mai spun reprezentantii firmei.

Si, odata setata directia, drumul nu putea avea decat o singura directie: spre dezvoltarea business-ului. In ultimii cinci ani, Moulding Painting Rom a reusit sa-si dubleze atat personalul, cat si cifra de afaceri care in 2016 a depasit opt milioane de lei.

Mai multe despre Moulding Painting Rom