VALTRYP – Afacerile care merita facute sunt cele bune, cele foarte bune si cele cu noi
Era o vreme cand un volan sau un schimbator de viteze imbracat in piele era apanajul industriei auto de lux. Vremurile aceleau au apus de mult, aceste dotari intrand tot mai mult in echiparea masinilor de clasa medie, sa spunem asa, segmentul producatorilor de astfel de echipamente cunoscand o dezvoltare accelerata. La aceasta evolutie au pus umarul si multe companii romanesti, printre care se numara si firma oradeana VALTRYP, care, din 1995 tot coase la accesorii si alte piese pentru autovehicule care imbraca in piele volanele sau manerele pentru schimbatoarele de viteza ale marilor producatori auto.
Primul client a fost Jaguar, apoi, treptat, calitatea produselor realizate a convins si alti producatori auto precum Daimler-Mercedes, Toyota sau grupul VW – Audi, Volkswagen, Porsche ca VALTRYP poate fi un partener pe care se pot baza.
”In anul 1995, compania functiona intr-un spatiu mic, de aproximativ 50 de metri patrati. Din 1996 si pana in 2000 am inchiriat un spatiu mai mare, de aproximativ 600 de metri patrati datorita cresterii productiei si, implicit, a necesitatii angajarii mai multor muncitori”, povesteste Valeriu Trip, proprietarul companiei.
Anul 2000 a reprezentat un moment important in viata firmei odata cu achizitionarea spatiului in care functioneaza si in prezent, un spatiu cu o suprafata totala de 7.500 de mp din care 2.100 mp suprafata utila impartit in mai multe hale de productie. ”Ne-am redimensionat astfel capacitatile de productie si administrative pentru a ne putea adapta cerintelor clientilor nostri in continua crestere”, mai spune antreprenorul.
Astazi, compania se ocupa cu fabricarea de accesorii si alte piese pentru autovehicule, imbracarea volanelor, a manerelor pentru schimbatoare de viteza in piele, lemn si piele sau lemn, huse din piele pentru schimbatoare de viteza, executie de tapiterie auto. Si, ca sa va faceti o idee mai clara despre cum functioneaza lucrurile in ceea ce priveste volanele, VALTRYP imbraca practic in piele cadrul acestora dupa care urmeaza cusutul manual al husei.
Castigarea increderii a tot mai multor parteneri din industria auto s-a reflectat desigur si in dimensiunea business-ului, care a crescut pana la aproape 8,4 milioane de lei in 2016, fata de 3,3 milioane de lei cu cinci ani in urma.
”Cred ca reusita noastra este rezultatul accentului pus in timp, pe seriozitate si calitate. Suntem motivati de ideea de a produce accesorii si piese pentru autovehicule la un inalt nivel calitativ, motiv pentru care am invesit timp si incredere. Si, poate cel mai important, am investit permanent in angajarea, pregatirea si motivarea unui personal competent, care sa fie dispus sa ofere servicii de calitate. De aici si potentialul companiei in continua crestere”, explica Valeriu Trip.
Asa stand lucrurile, dezvoltarea companiei vine ca o etapa fireasca, motiv pentru care antreprenorul are in plan dezvoltarea capacitatii de productiei si de depozitare a firmei, cel mai probabil cu finantare nerambursabila.