NEDEIAS COM – ”Redam apei puritatea”, mai mult decat un slogan

Din 1993 incoace, omenirea celebreaza, pe 22 martie, Ziua Mondiala a Apei pentru a aduce in prim-plan importanta apei potabile si a pleda pentru gestionarea durabila a resurselor de apa, iar tema zilei pentru 2017 — “Apa si apa uzata” — a fost axata pe apa reziduala, ce trebuie perceputa ca o resursa valoroasa pentru economia circulara. La nivel mondial, majoritatea apelor uzate din locuinte, orase, industrie si agricultura se intorc in natura fara a fi epurate sau reutilizate, poluand astfel mediul si pierzand substante nutritive importante, precum si alte materii recuperabile.

”Nenumarate articole vorbesc despre boli cauzate de apa, de fapt despre poluantii din apa. Uneori acestea duc la decese. Opinia publica trebuie sa se convinga de gravitatea situatiei actuale. Masa substantelor poluante pe care le deversam in ape creste cu fiecare zi, ceea ce inseamna ca, daca nu luam masuri pentru a preveni pericolul, poluarea de azi nu va reprezenta nimic in comparatie cu poluarea de maine”, spune Alexandru Cristurean, fondatorul si administratorul companiei bistritene Nedeias Com, care activeaza de 23 de ani in domeniul tratarii apelor fiind producator de statii de epurare si importator de dedurizatoare, sisteme de tratare a apei, filtre – cam tot ce tine de imbunatatirea calitatii apelor.

Filosofia pe care s-a bazat compania in toti acesti ani de activitate si care suna astfel <“Redam apei puritatea” este pentru  pentru noi mai mult decat un simplu slogan, este insasi esenta activitatii noastre. Credem ca imbunatatind calitatile apei aducem un aport insemnat imbunatatirii calitatii vietii mediului inconjurator si implicit a noastra, a oamenilor>.

”Nedeias s-a infiintat in anul 1994, iar astazi activitatea noastra acopera cu succes domeniile tratarii apelor potabile si a celor uzate menajere si industriale oferind o gama variata de produse de ultima generatie, mai exact: statii de epurare ecologice de uz casnic si industrial, filtre de sedimente, sisteme de dedurizare si dezinfectie a apei si sisteme de colectare a apei. Multiplele provocari ne-au ajutat sa ne dezvoltam rapid folosind cunostintele unor companii partenere cu o vasta experienta in domeniul tratarii apelor”, spune antreprenorul. Compania sa, care are 19 angajati, a avut in 2016 vanzari de aproape 8 milioane de lei, in crestere cu 10% fata de anul precedent.

Elementele care si-au pus in mod esential amprenta asupra evolutiei afacerii au fost, pe langa ambitia si viziunea omului de afaceri, politica de preturi – importurile directe au permis companiei sa promoveze produse la preturi competitive, atingand un numar mare de clienti intr-un timp scurt, si preocuparea permanenta pentru extinderea portofoliului de produse.

Pe langa sistemele de tratare a apei, societatea ofera si sisteme de colectare a apelor pluviale, ideale pentru irigatii sau sisteme sanitare. ”Economisirea apei de ploaie este, din punct de vedere ecologic si economic, o masura necesara si semnificativa. Cine investigheaza utilizarea apei potabile, constata ca apa potabila este adesea utilizata in scopuri pentru care este pacat sa o folosesti. Astfel, o familie  foloseste aproximativ 100 de litri de apa pe persoana pe zi. Din aceasta, cel putin 40% ar putea fi economisita  prin  utilizarea unui sistem ce capteaza apa de ploaie”, explica antreprenorul.

Compania mai comercializeaza si echipamente/aparate profesionale pentru procesarea fructelor astfel incat consumatorii, intr-un numar tot mai mare doritori de produse bio si naturale, sa-si poata produce singuri propriul suc, must, vin, fructe deshidratate. In plus, ca bonus J, pentru berarii amatori, care au ca hobby producerea berii in bucataria de acasa, Nedeias furnizeaza dispozitive complete ce pot fi folosite chiar si in cele mai mici bucatarii pentru fabricarea rapida a berii sau pentru testarea anumitor sortimente de bere in mici cantitati.

Pentru ca solutiile oferite de Nedeias sa poata ajunge in posesia romanilor din intreaga tara, distributia se realizeaza prin canale proprii si prin firme de curierat, iar, incepand cu anul 2014, si prin parteneriate cu firme de retail on-line. In plus, odata cu dezvoltarea comertului on-line, societatea si-a lansat si propriile magazine online – nedeias.ro respectiv fitinguri.com

“Ne dedicam timpul cautand solutiile potrivite fiecarei provocari in parte astfel incat, la finalul fiecarui proiect sa stim ca am mai facut un pas in indeplinirea misiunii noastre, de a reda apei puritatea. Daca misiunea noastra va inspira, va invitam sa luati parte alaturi de noi la indeplinirea ei!”…pentru ca…nu-i asa, solutii sunt, cantitatea si calitatea viitoare a singurei substante absolut indispensabila vietii depinzand doar de noi…

Mai multe despre Nedeias