CABTEC PROD – Un business cablat permanent la succes

Pentru a urmari povestea de business care va urma va trebui sa facem o plimbare pana in judetul Bistrita Nasaud, judet care in ultimii ani si-a castigat renumele de ”fabrica de cabluri a Romaniei” datorita densitatii de producatori de profil din zona care duc mai departe o parte din traditia locului. Mergem acolo pentru ca, in aceasta densitate de cabluri functioneaza si Cabtec Prod, o afacere detinuta de Gelu si Elena Gliga care pune cu brio umarul la faima judetului in ale cablurilor.

O afacere de familie asadar care a devenit in timp una dintre companiile producatoare de cabluri importante de pe piata, ce se lupta de la egal la egal cu mari jucatori internationali din domeniu si care se ”incapataneaza” sa reziste si sa creasca de la an la an.

Companiile din Bistrita-Nasaud domina clasamentul producatorilor de cablu si fire electrice si electrocasnice, Potrivit presei locale, cu cele mai importante cifre de afaceri. In topul producatorilor de cabluri electrice, sapte din 20 de companii din intreaga tara sunt din Bistrita-Nasaud.

Compania a fost infiintata in 1996 investind intr-un teren, o cladire si un numar mic de utilaje necesare fabricarii unei game restranse de cabluri. Unul din obiectivele principale, a fost diversificarea gamei de produse, astfel ca an de an, au fost asimilate in fabricatie, noi tipuri de cabluri.

”Pe parcurs am facut investitii in alte utilaje si am reusit sa omologam si sa introducem in fabricatie produse noi, in conformitate cu standardele nationale si internationale, cu care ne-am dezvoltat portofoliul. Apoi am investit in extinderea halei de productie, precum si in logistica. Asa am reusit sa inregistram an de an cresteri ale productiei si, desigur, ale cifrei de afaceri”, spune Gelu Gliga.

Compania produce in prezent conductoare izolate pentru instalatii fixe, cabluri de energie, cabluri de semnalizare si control, cordoane flexibile, cabluri pentru bransamente si retele aeriene, precum si alte tipuri de cabluri vizand domeniul telecomunicatiilor, transmisiilor date, etc.

Fabrica din cartierul bistritean Viisoara are 20 de angajati si a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 11 milioane de lei, aproape dubla fata de cea pe care o inregistra in urma cu cinci ani.

”Ne-a preocupat foarte mult si am acordat o atentie deosebita instruirii personalului si asigurarii calitatii, iar rezultatele zicem noi sunt pe masura. Si, pentru ca ne dorim sa evoluam in acelasi ritm, avem in vedere dezvoltarea logisticii, diversificarea gamei de produse si, implicit, cresterea productiei si a vanzarilor”, mai spune antreprenorul.

Mai multe despre CABTEC PROD