OPTIMED – Solutii pentru ochi sanatosi

Pentru fiecare dintre noi toate organele de simt sunt importante si ne ajuta sa ducem o viata normala. Intr-adevar, putem trai fara unul dintre simturi, dar daca ar fi sa alegem, cu siguranta am prefera sa nu ne pierdem vederea (de aici si expresia “a iubi ca pe lumina ochilor”). Asadar, nimic de pe lume nu-si pazesc romanii mai cu grija ca lumina ochilor, iar, de 25 de ani, Optimed Brasov este unul dintre ajutoarele lor oferind solutii pentru ochi sanatosi.

Infiintata in 1992 de medicul oftalmolog german de origine romana George Huttmann, care conduce si astazi compania, Optimed este una dintre firmele care activeaza in domeniul ingrijirii vederii si a medicinii estetice.

Compania este distribuitor la nivel national de echipamente pentru oftalmologie, optometrie si optica, dermatologie, medicina estetica, chirurgie, ginecologie si de produse pentru optica medicala: lentile de contact si solutii pentru intretinerea acestora.

”Consideram rolul nostru parte integranta a mediului in care ne desfasuram activitatea si ne-am propus ca atat furnizorii, clientii nostri, cat si consumatorii individuali – ca beneficiari finali ai serviciilor si produselor noastre, sa vada diferenta si sa aducem un plus de valoare prin implicare in viata comunitatii”, spun reprezentantii companiei.

Optimed detine in prezent reprezentanta in Romania a unor companii de referinta in domeniu precum Topcon Europe Medical sau Alcon, fiind de asemenea distribuitor al echipamentelor produse de catre: iCare Finland, Plusoptix, A.R.C.Laser, Asclepion, Karl Kaps, Katena, Micro Medical Devices Inc., Metrovision, UFSK International sau Vistec AG.

Cu un portofoliul de clienti care include unitati sanitare, clinici si cabinete oftalmologice si de medicina estetica din sectorul de stat si privat, precum si optici medicale sau farmacii, si cu 22 de angajati, compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 13,6 milioane de lei, in crestere cu aproape 20% fata de anul anterior.

Alaturi de Optimed, George Huttmann coordoneaza si centrul medical Optimed Medical, deschis tot in anul 1992, in Bucuresti. La inceput, centrul oferea doar servicii medicale oftamologice, fiind la vremea respectiva unul dintre cele mai moderne si mai de renume cabinete oftalmologice atat din Bucuresti cat si din tara. Fiind in permanenta dezvoltare si inovare, compania a adaugat treptat in portofoliu si alte servicii astfel ca centrul de diagnostic si tratament oftalmologic Optimed Medical a devenit un centru medical modern.

Si, pentru ca in cei 25 de ani de activitate medicala la un inalt nivel profesional, telul companiei a ramas ingrijirea competenta si completa a pacientilor, in prezent, aceasta ofera servicii oftalmologice atat pentru adulti, cat si pentru copii (consultatii, tomografie in coerenta optica – OCT, topografie corneana, sonografie oculara, tratament laser, diagnostic si tratament pentru retinopatia prematurilor, keratometrie si keratografie, ERG si PEV, pahimetrie si ecografie si determinarea campului vizual), servicii de estetica medicala, dermato-venerologie, alergologie, servicii medicale ORL, precum si servicii medicale psihologice pentru ca..nu-i asa… un trup sanatos are nevoie de o minte sanatoasa…

Dr. George Huttmann nu s-a limitat insa la a livra echipamente medicale pe piata romaneasca, ci s-a implicat si in asigurarea instruirii necesare, din 1993 initiind si deruland cursuri de specialitate pentru medici oftalmologi si optometristi, precum si programe de informare si educare a managerilor din domeniu, a opticienilor si optometristilor precum si a personalului de vanzare in special pe segmentul lentilelor de contact si al solutiilor de intretinere pentru acestea.

Participand la conferinte si congrese medicale nationale si internationale, medicul antreprenor, doctor in stiinte medicale, a adus in anii ‘90 medicilor romani informatii medicale de ultima ora la care acestia din urma nu aveau initial acces. Palmaresul sau in acest domeniu este unul impresionant: pe langa lucrarile de specialitate concepute in limba romana:

  • Breviar de tratament laser in oftalmologie” – 1993
  • „Breviar de adaptare a lentilelor de contact sferice moi”– 1994
  • „Manual si Atlas de Perimetrie Automatizata in Oftalmologie” – 2006

si limba germana:

  • Medicina in vechea Transilvanie” – 2000
  • Electrodiagnosticul ocular (ERG si PEV)” – 2005
  • Diagnosticul ochiului uscat” – 2015

si a cursurilor sustinute (CURS TERAPIE LASER PENTRU OFTALMOLOGIE – au fost primele si singurele mari cursuri pentru terapie cu laser din Romania, CURS DE ELECTRODIAGNOSTIC OCULAR – ERG si PEV, CURS  DE ADAPTARE A LENTILELOR DE CONTACT IN KERATOCONUS), Dr. George Huttmann este  si inventarorul  ELECTROZILOR HUTTMANN din argint pentru ELECTRORETINOGRAFIA PATTERN (PERG).

Mai multe despre Optimed